Jesper Klausholm, Billund Lufthavn (Foto: Jonas Fotografi)

Billund har en af verdens bedste ruteudviklere

Billund Lufthavns marketingchef Jesper Klausholm er personligt nomineret til en pris ved den kommende globale ruteudviklingskonference i Guangzhou i Kina.

Der var glæde og stolthed at spore hos marketingchef Jesper Klausholm, da Billund Lufthavn tidligere på året i Bilbao blev kåret som den bedste lufthavn i Europa til ruteudvikling i kategorien for lufthavne med under fire millioner årlige passagerer. 

Men der er allerede mere hæder på vej til den internationale vestdanske lufthavn. Billund Lufthavn er nemlig også blevet nomineret til en World Routes Marketing Award, hvor der skal dystes om en global ruteudviklingspris med lufthavnene i Cork, Shannon, London-Southend samt Myrtle Beach i den amerikanske delstat South Carolina.

Prisuddelingen finder sted under World Routes 2018, der afholdes fra den 15. til den 18. september i millionbyen Guangzhou i det sydlige Kina.

Nomineret til individuel pris
Men udover at Billund Lufthavn kan være en af de fem lufthavne, der kåres som verdens bedste lufthavn til ruteudvikling, så har Jesper Klausholm personligt mulighed for at vinde en pris. Han er nemlig nomineret til en individuel pris sammen med seks andre specialister i ruteudvikling fra lufthavne og flyselskaber over hele verden.

Således skal Jesper Klausholm op imod ruteudviklingsdirektørerne fra Louis Armstrong New Orleans International Airport og fra Adelaide Airport i Australien. De europæiske konkurrenter er marketingchef Neringa Ohrstrom fra London Stansted Airport, ruteudviklingsdirektør Wilco Sweijen fra Amsterdam Schiphol Airport, trafikdirektør Jasper Spruit fra norske Avinor samt Gabriel Schmilovich, der er netværksdirektør hos det spanske lavprisflyselskab Vueling.

Det er således et særdeles kompetent selskab, som 40-årige Jesper Klausholm er blevet en del af.

“Jeg er meget beæret, og det er helt helt fantastisk. Jeg havde drømt om, at jeg måske en dag kunne komme med i nomineringen trods min unge alder. Jeg er meget ydmyg over for det,” siger Jesper Klausholm til CHECK-IN.dk.

Fjerner ikke fokus
Marketingchefen har brugt noget af sin sommerferie til at tænke på, hvad der skal stå i den indstilling, som han selv skal skrive for at han selv og ikke mindst Billund Lufthavn kan rejse hjem med to trofæer fra Kina.

“Jeg ved endnu ikke helt, hvad jeg skal skrive. Det kommer til at handle om, at vi har kunnet sætte Billund Lufthavn på rutekortet. For 10 år siden, da jeg startede, havde vi knap så mange selskaber som i dag. Nu har vi omkring 15 ruteflyselskaber, hvoraf flere er store hub-selskaber,” forklarer Jesper Klausholm.

Selv betragter Jesper Klausholm det isoleret set for en stor anerkendelse, at lufthavnen og han selv er blevet indstillet til de globale priser. “Men jeg vil gerne vinde,” understreger han.

De to nomineringer kommer dog ikke til at fjerne fokus fra det arbejde, der skal foretages op til og under World Routes i Guangzhou.

“Det er meget arbejde, der skal laves, da mange flyselskaber er ved at lægge sidste hånd på næste års sommertrafikprogram.”

Nordiske nomineringer
Ved den kommende globale ruteudviklingskonference i Guangzhou har to andre skandinaviske lufthavne også mulighed for at sikre sig en World Routes Marketing Award.

Således er Københavns Lufthavn sammen med Oslo Lufthavn nomineret i kategorien for lufthavne med 20 til 50 millioner passagerer årligt. De to skandinaviske storlufthavne skal dyste med lufthavnene i Athen, Bruxelles og Dublin om den eftertragtede pris. Ved World Routes 2017 var København og Oslo også blandt de nominerede i denne kategori, men dengang var det Vancouver Airport, der kunne rejse hjem med trofæet.

Ved World Routes 2018 bliver der sat endnu et nordisk aftryk, idet VisitFinland sammen med officielle turistorganisationer fra Aruba, De Kanariske Øer, Cape Town og Filippinerne er nomineret i kategorien blandt organisationer beskæftiget med destinationsmarkedsføring.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn er europamester i ruteudvikling

Billund nomineret til ruteudviklingspris

Billund i snak med selskaber fra hele verden

Billund hædret for ruteudvikling

Spegepølser og Lego-klodser banede vejen for karrieren