Vienna Airport. (Foto: Milan Suvajac | Creative Commons 4.0)

Billund Lufthavn får rute til Wien

Fra midten af november måned vil Billund Lufthavn være i stand til at tilbyde fire ugentlige flyvninger til Wien med et af Europas største lavprisflyselskaber.

Fredag den 16. november kan Billund Lufthavn sætte endnu en rute på kortet. Destinationen er denne gang Wien, og det bliver det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air, der vil flyve fire gange ugentligt til den østrigske hovedstad.

Der flyves mandage, onsdage, fredage og søndage kl. 12.50 fra Wien med ankomst kl. 14.40 i Billund. Herefter vendes flyet på 35 minutter og returnerer kl. 15.15 med ankomst i Wien-Schwechat lufthavnen kl. 17.00.

Wizz Air vil benytte en kombination af Airbus A320 og A321 på ruten.

“Vi har arbejdet i rigtig mange år på en rute til Wien, og det er fantastisk, at Wizz Air har set potentialet. Vi har mange erhvervsrejsende til Wien, men der er også mange rejsebureaer, der tilbyder grupperejser og indviduelle storbyferier, så der er klart store muligheder, som yderligere styrkes af, at folk kender destinationen,” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Ottende Wizz Air-rute fra Billund
Ruten er kommet i stand ved at Wizz Air har besluttet at etablere en base i den østrigske hovedstadslufthavn. Basen etableres i juni med et Airbus A320-fly, og i november kommer yderligere to Airbus A321, hvilket betyder, at Wizz Air vil kunne tilbyde 17 nye ruter fra Wien.

Der startes op med ruter fra Gdansk, Tuzla og Varna i april, og herefter kommer  nye ruter til Bari, Malta, Rom, Valencia og Tel Aviv i juni, mens Billund kommer på rutekortet sammen med Bergen, Dortmund, Kutaisi, Larnaca, Nis, Ohrid, Tenerife og Thessalonki fra november.

“De nye ruter fra Wien vil give Wizz Air-kunder i andre lande mulighed for at opleve de smukke østrige byer og bjerge. Vi er overbevist om, at vores excellente værdiskabende service og vores omfattende rutenetværk vil gøre Wizz Air til et naturligt valg for rejsende til og fra Østrig,” siger koncernchef József Váradi fra Wizz Air.

Ruten til Wien bliver den ottende Wizz Air rute til den internationale vestdanske lufthavn. I forvejen flyver Wizz Air til Billund fra Bukarest, Vilnius, Gdansk, Cluj Napoca, Tuzla og Warszawa, og i slutningen af april åbner en ny rute til Iasi.

 

Relaterede artikler:

Syvende Wizz Air-rute fra Billund

Wizz Air på vej mod 150.000 passagerer i Billund

Billund får flere Wizz Air-ruter

x

Læs Også

Lavere priser på Storebælt presser Billund-rute

Indenrigsruten fra Billund til København havde i 2017 det laveste passagertal i 42 år, og de nye rabatter på Storebælt kan forhindre en trafikvækst trods udsigt til lavere billetpriser.

Ingen gensyn med Bordeaux-rute i CPH

Næsten 6.000 passagerer benyttede sidste sommer Air France-ruten mellem København og Bordeaux. I år må de se sig om efter andre muligheder.

Icelandair åbner rute til Kansas City

Springvandenes by bliver til maj Icelandairs nyeste USA-destination.

Norwegian afviser snyd med IP-adresser

Der er mange myter om prissætning af flybilletter, og hos Norwegian afviser man, at kundernes IP-adresser benyttes til individuelt at differentiere billetpriserne.

Fynboer drømmer fortsat om rute-selskab

HCA Airport ved Odense fik pæn fremgang i 2017 og drømmer stadig om at få sat en stopper for snart 20 år uden ruteflyvning.

Disse ruter får opstartsrabat i CPH

I alt 21 ruter bliver i øjeblikket understøttet af opstartsrabatter i Københavns Lufthavn. Ryanair står alene for en tredjedel af de 21 ruter.