Tianjin Airlines - Airbus A330-300

Billund Lufthavn i dialog med kinesisk flyselskab

Det kinesiske flyselskab Tianjin Airlines har vist interesse for at etablere flyvninger fra en kinesisk millionby til Billund.

Billund Lufthavn ventes i 2017 at sætte rekord med op imod 3,4 millioner passagerer gennem lufthavnen. Indtil videre har den internationale vestdanske lufthavn fået etableret et ganske attraktivt rutekort i Europa, og næste store skridt bliver den første interkontinentale flyrute.

Der har i en årrække været charterflyvninger fra Billund til interkontinentale destinationer som Thailand, men lufthavnen har endnu ikke haft passagerer til eller fra det store kinesiske marked. Det kan meget vel ændre sig i de kommende år, da det kinesiske flyselskab Tianjin Airlines har vist interesse for at flyve til Billund. Det skriver jv.dk.

Billund Lufthavn har indledt drøftelser med Tianjin Airlines, der har hovedbase i Tianjin-Binhai International Airport og betjener millionbyen omkring 130 kilometer sydøst for hovedstaden Beijing.

“Ambitionen er, at vi arbejder på at få noget direkte trafik fra Kina. Der er ingen tvivl om, at Skandinavien er interessant for det kinesiske marked. Det er især Legoland og Odense, der kan appellere til kinesiske turister i forbindelse med eventuelle flyvninger til Billund,” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Opbakning fra Region Syddanmark
Det er endnu ikke blevet konkretiseret, fra hvilken kinesisk millionby, at turisterne skal komme. Selvom Tianjin Airlines har hovedbase i Tianjin, kan det sagtens ende op med, at det bliver rejsende fra Xi’an, Nanning, Chongquing eller en anden kinesisk millionby, da det kinesiske flyselskab har flere større trafikknudepunkter.

Billund Lufthavn har fået regionsrådsformand Stephanie Lose (V) fra Region Syddanmark til at bakke op omkring projektet med en tilkendegivelse af, at der vil kunne blive tale om markedsføringsstøtte i forbindelse med opstart af flyvninger til Billund Lufthavn.

Det skal i givet fald ske gennem FOMARS (Foreningen til Markedsføring af ferieturismen i Syddanmark, red.), der har til formål at yde støtte til projekter, der vil markedsføre Syddanmark som turismedestination for ferieturisme i udlandet. FOMAR administrerer samtidig Global Connected Westdenmark, der er en tilskudsordning, der støtter destinationsmarkedsføring i forbindelse med oprettelse af nye internationale flyruter til Syddanmark.

“Kineserne vil gerne ud og se provinsen. I de kommende år vil de søge mod regionerne, da mange allerede har oplevet storbyerne,” vurderer Jesper Klausholm.

Region Syddanmark har Legoland som det absolutte fyrtårn, men H.C. Andersens fødeby Odense appelerer også til de kinesiske turister. og sort sol i Sønderjylland og besøg i Ribe, der er en af Danmarks ældste byer, kan givetvis også tiltrække interesse hos de mange nyrige kinesere.

Stigende antal kinesiske turister i Syddanmark
Tianjin Airlines blev etableret i 2004 som Grand China Express Air, og i 2009 blev selskabet omdøbt til Tianjin Airlines. Flyselskabet tilhører det store konglomerat HNA Group, der investerer i flyselskaber, lufthavne og hoteller over hele verden. Selskabet råder i dag over 90 kort- og mellemdistancefly samt fire nye Airbus A330-200 langdistancefly.

Skulle aftalen med Tinajin Airlines glippe, vil der stadig komme kinesiske turister til Billund og Region Syddanmark. For selvom Billund Lufthavn ikke i dag har direkte flyvninger til eller fra Kina, så er der alligevel et stadig stigende antal rejser fra verdens mest folkerige lande. Det er nemlig muligt at flyve fra Kina til Billund via en af de mange europæiske gateways, som Billund Lufthavn er koblet op til.

“Vi har allerede fokus på det kinesiske marked gennem samarbejdet med Finnair. Der ser vi et stigende antal turister komme til Vestdanmark,” understreger lufthavnens marketingchef.

I løbet af det seneste år er antallet af kinesiske overnatninger i Region Syddanmark steget med 50 procent til 15.700 ud af samlet omkring 250.000 kinesiske overnatninger i Danmark.

 

Relaterede artikler:

Kinesisk flyselskab klar til København

Kinesere åbner Helsinki-rute

Små kinesere shopper langrutefly

Finnair skruer op for Billund-rute fra start

Kinesere på charmeoffensiv i Norden