British Airways-fly i Billund Lufthavn (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Billund: Plads til flere jyske udenrigsruter

Der er plads til endnu flere udenrigsruter fra Jylland. Det er budskabet fra Billund Lufthavn, der også i august nød godt af forårets nye ruter til London og Helsinki.

I foråret fik Billund Lufthavn direkte ruter til London Heathrow og Helsinki Vantaa-lufthavnene. Dermed er lufthavnen for alvor godt dækket ind hvad angår ruter til de vigtigste storbyer i Nordeuropa.

Men der er faktisk plads til endnu flere udenrigsruter fra Billund Lufthavn, mener lufthavnens direktør, der kunne notere en stigning på 7,8 procent i antallet af udenrigspassagerer i august sammenlignet med sidste år.

”Det er en klar indikation på, at markedet i Jylland-Fyn endnu ikke er mættet med hensyn til antallet af destinationer, og det giver jo os fortsat gode udviklingsmuligheder i de kommende år. Muligheder, som vi forfølger løbende gennem dialog med såvel nuværende som potentielt nye kunder. Samtidig har vi fortsat kapacitet til flere rejsende og flere fly i lufthavnen, så der er potentiale for at fortsætte den gode vækst, vi har set gennem de seneste år, ” siger Kjeld Zacho Jørgensen, direktør for lufthavnen.

På direktørens ønskeliste med nye destinationer står blandt andet byer som Warszawa, Wien, Athen, Zürich, Madrid og Dublin.

Trafik avler trafik
I august måned benyttede 324.739 passagerer Billund Lufthavn. Det er en stigning på 9.146 passagerer svarende til 2,9 procent. Og det er som nævnt især ruteflyene til udlandet, der trækker passagerer til.

”Vi har set samme mønster gennem de seneste mange måneder, hvor det er ruteflyene, og specielt netværksselskaberne, der trækker væksten. I branchen siges det ofte, at trafik avler trafik, og det er hvad vi ser lige nu i Billund, hvor det samlede antal passagerer, der benytter netværksselskabernes tilbud er stigende,” forklarer Kjeld Zacho Jørgensen og fortsætter:

”Kombinationen af flyselskaber, hubs og alliancesamarbejder samt den øgede mængde af ugentlige afgange gør simpelthen, at passagererne nu endnu lettere kan rejse ud i Verden fra Billund på vores netværksselskaber.”

Tilbud til borgerne
Indenrigsruterne havde samlet set en stigning på 277 passagerer, svarende til 2,2 procent.

”Indenrigsruterne er i procenter en mindre del af den samlede passagermængde, men ikke desto mindre en vigtig del af tilbuddet til borgerne i området. Så en fortsat udvikling af såvel ruten til Bornholm som til København er en af vores klare ambitioner sammen med flyselskaberne på ruterne,” fastslår Kjeld Zacho Jørgensen.

Chartertrafikken havde 104.704 passagerer, hvilket er et fald på 5.785 passagerer svarende til 5,2 procent. Faldet skyldes udelukkende periodiseringer i forhold til sidste år, hvor der var fem weekender i august måned, mod fire i 2016.

”Weekenderne er helt afgørende da cirka 50 procent af alle chartergæster rejser på lørdage eller søndage, så derfor forekommer der en del udsving hen over året afhængig af hvordan weekenddagene falder. Men hvis man ser hen over året som helhed, ser det ganske stabilt ud,” understreger lufthavnsdirektøren.

 

 

Relaterede artikler:

Billund: Bedste måned nogensinde

London er blevet største destination fra Billund

Finnair åbner fra Billund til Helsinki

Billund får Heathrow-rute

Ny årsrekord i Billund Lufthavn

Billund runder tre millioner passagerer i 2016

x

Læs Også

Dansk selskab køber nye Bombardier-fly

Det Billund-baserede flyleasingselskab Nordic Aviation Capital har underskrevet en aftale med Bombardier om køb af to nye Q400-fly.

Stærk vækst i USA-rejsende fra Jylland

Udenrigsruterne voksede i oktober med tocifrede vækstrater i Billund og Aalborg, og i Billund Lufthavn er det især rejsende til USA, der repræsenterer væksten.

Ny Ryanair-rute fra Billund til europæisk hovedstad

Den 10. maj 2018 åbner Ryanair en rute mellem Billund og Athen, og dermed bliver der to flyselskaber på ruten til Grækenlands hovedstad.

Billund Lufthavn har fået udsigtspavillon

Onsdag kunne Billund Lufthavn officielt tage en ny udsigtspavillon i brug med udsigt til platform og landingsbane.

Billund hiver chartertrafik i plus

En god september med tocifret chartervækst har bragt Billund Lufthavn tilbage på vækstsporet i chartersegmentet.

Udvidet taxa-samarbejde om lufthavnsbetjening

Billund Taxa er blevet tilkoblet et landsdækkende samarbejde med Dantaxi 4x48, hvorfor taxakørsel til de fire største danske lufthavne snart kan bestilles fra én app.