En kinesisk kvinde blokerede for et Boeing 777-fly i Beijing Capital Airport.

Blokerede Boeing 787-fly

Et kinesisk ægtepar har udsigt til en hæftestraf og en bøde efter at de satte sig på platformen foran et stort Boeing 787-fly og forhindrede planmæssig afgang.

Det er aldrig rart at komme for sent til sit fly og opleve at gaten er blevet lukket. Der findes mange måder at reagere på, når man kommer ud for sådan en oplevelse, men det hører absolut til sjældenhederne, hvad der skete for nylig i Beijings internationale lufthavn.

Et kinesisk ægtepar var den 14. september kommet for sent til gaten på Air China rutenummer CA1519, der kl. 0930 skulle flyve fra Beijing til Shanghai. Ægteparret nægtede at acceptere situationen og tiltvang sig adgang til platformen, hvor flyet var parkeret og satte sig ned på jorden foran flyet for at forhindre, at det ville starte op uden de to vrede passagerer om bord.

Efter en længere meningsudveksling med lufthavnsfunktionærer blev politiet tilkaldt, hvorefter der faldt ro over gemytterne. Ægteparret kunne dog ikke forhindre en anholdelse. Flyet kom efterfølgende i luften med 20 minutters forsinkelse, mens op til 300 passagerer i Boeing 787-flyet havde fået lidt ekstra underholdning inden flyet skulle i luften.

Fem dages hæftestraf
Kinesiske medier oplyser, at lovgivningen foreskriver op til 10 dages hæftestraf samt en bøde på 500 yuan (500 danske kroner), hvis man forhindrer, at et fly kan komme i luften. De agterudfløjne passagerer fik en straf på fem dages hæfte.

Ægteparret hævdede, at det var flyselskabets skyld, at de ikke nåede frem til gaten i tide, da de ikke var blevet oplyst om tidspunktet for boarding. Den forklaring kunne dog nemt afvises, da både boarding-tidspunkt og afgangstidspunktet var printet på boardingkortet, ligesom der blev foretaget udkald via lufthavnens højttaleranlæg.

 

Relaterede artikler:

Lufthavn med kønsopdelt sikkerhedskontrol

Flyselskab sendte passagerer på ’50 Shades’ hotel

 

x

Læs Også

Kinesere planlægger nordisk invasion

Seks kinesiske flyselskaber ønsker at åbne i alt syv nye ruter til de nordiske hovedstæder i løbet af 2018.

Tre kinesiske flyselskaber på vej til København

Der er udsigt til trængsel i flytrafikken mellem Kina og København i 2018. To flyselskaber har søgt om tilladelse til at flyve fra Beijing, og et andet selskab vil flyve fra Chengdu.

Ny Kina-rute kan være på vej til CPH

Det kinesiske flyselskab Air China har ansøgt om tilladelse til at påbegynde ruteflyvning fra Beijing til Københavns Lufthavn fra 2018.

Kinesisk superfly på vingerne for tredje gang

C919-flyet fra den kinesiske flyproducent Comac har netop haft sin tredje tur i luften og dette med succes.

Kinesisk flyselskab klar til København

Den 27. marts 2018 vil et kinesisk flyselskab starte en rute mellem Beijing og København med tre ugentlige afgange.

Verdens største lufthavn åbner om to år

I oktober 2019 åbner en ny storlufthavn ved den kinesiske hovedstad, Beijing, og det kan blive verdens største med over 100 mio. årlige passagerer.