En kinesisk kvinde blokerede for et Boeing 777-fly i Beijing Capital Airport.

Blokerede Boeing 787-fly

Et kinesisk ægtepar har udsigt til en hæftestraf og en bøde efter at de satte sig på platformen foran et stort Boeing 787-fly og forhindrede planmæssig afgang.

Det er aldrig rart at komme for sent til sit fly og opleve at gaten er blevet lukket. Der findes mange måder at reagere på, når man kommer ud for sådan en oplevelse, men det hører absolut til sjældenhederne, hvad der skete for nylig i Beijings internationale lufthavn.

Et kinesisk ægtepar var den 14. september kommet for sent til gaten på Air China rutenummer CA1519, der kl. 0930 skulle flyve fra Beijing til Shanghai. Ægteparret nægtede at acceptere situationen og tiltvang sig adgang til platformen, hvor flyet var parkeret og satte sig ned på jorden foran flyet for at forhindre, at det ville starte op uden de to vrede passagerer om bord.

Efter en længere meningsudveksling med lufthavnsfunktionærer blev politiet tilkaldt, hvorefter der faldt ro over gemytterne. Ægteparret kunne dog ikke forhindre en anholdelse. Flyet kom efterfølgende i luften med 20 minutters forsinkelse, mens op til 300 passagerer i Boeing 787-flyet havde fået lidt ekstra underholdning inden flyet skulle i luften.

Fem dages hæftestraf
Kinesiske medier oplyser, at lovgivningen foreskriver op til 10 dages hæftestraf samt en bøde på 500 yuan (500 danske kroner), hvis man forhindrer, at et fly kan komme i luften. De agterudfløjne passagerer fik en straf på fem dages hæfte.

Ægteparret hævdede, at det var flyselskabets skyld, at de ikke nåede frem til gaten i tide, da de ikke var blevet oplyst om tidspunktet for boarding. Den forklaring kunne dog nemt afvises, da både boarding-tidspunkt og afgangstidspunktet var printet på boardingkortet, ligesom der blev foretaget udkald via lufthavnens højttaleranlæg.

 

Relaterede artikler:

Lufthavn med kønsopdelt sikkerhedskontrol

Flyselskab sendte passagerer på ’50 Shades’ hotel

 

x

Læs Også

SkyTeam-selskab vil flyve fra Shanghai til Skandinavien

China Eastern Airlines har ansøgt de kinesiske myndigheder om tilladelse til at åbne en rute mellem Shanghai og Stockholm fra marts 2018.

Hainan Airlines til Stockholm

Kinas største privatejede luftfartsselskab kommer til Stockholm Arlanda til juli.

Her er verdens største lufthavne i 2016

Amsterdam-Schiphol har sammen med to asiatiske lufthavne haft den største passagervækst i 2016, men London er stadig verdens største lufthavnsby.

CPH atter forbigået på Kina-rute

Knap fem år efter at Air China skulle have åbnet en rute til København har flyselskabet for tredje gang valgt en anden europæisk lufthavn som ny destination.

Lufthansa og Air China i omfattende samarbejde

Efter to års forhandlinger kunne Lufthansa og Air China i denne uge underskive en joint-venture aftale omkring selskabernes flyvninger mellem Europa og Kina.

Små kinesere shopper langrutefly

En række mindre kinesiske flyselskaber, som ikke er en del af Kinas fire store luftfartskoncerner, er i fuld gang med at indkøbe langrutefly.