National Airlines Boeing 757-200 (Foto: Ole Simon | GNU Free Documentation License 1.2)

Boeing 757 og 767 på Primera-ruter til USA

Primera Air havde lovet kunderne splinternye Airbus A321neo på de nye USA-ruter, men nu må de nøjes med ældre Boeing 757 og 767 på nogle af ruterne.

Torsdag den 19. april vil Primera Air debutere med transatlantiske ruteflyvninger. Første afgang går fra London-Stansted til Newark Liberty International Airport ved New York, men det bliver ikke med de nye danskregistrerede Airbus A321-200neo.

Det første nye Airbus-fly, der får registreringen OY-PAA, er nemlig forsinket fra fabrikken i Hamborg, og derfor har det dansk-lettiske flyselskab været i markedet for at wetlease en ældre Boeing 757-200, der har den fornødne rækkevidde til turen over Atlanten. Flyet tilhører amerikanske National Airlines og har en alder på 26 år.

Reserveflyet skal indsættes på den daglige afgang på ruten indtil den 4. august, og i perioden fra den 18. til den 28. maj har Primera Air samtidig været nødt til at reducere Newark-betjeningen, fordi reserveflyet også skal anvendes tre gange om ugen på den nye Boston-rute fra Stansted.

Udover Boeing 757´eren fra National Airlines har Primera Air også været nødt til at wetlease en Boeing 767-300ER fra portugisiske euroAtlantic. Dette fly indsætte på USA-ruterne fra den 19. maj og frem til midten af august. Det skriver det schweiziske luftfartsmedie ch-aviation.

Ingen Premium-sæder
Ikke uventet skaber flyændringen en del frustration hos de passagerer, der har købt Premium Class-billetter med større sæder og ekstra benplads. Primera Air´s A321neo-fly er indrettet med 198 sæder, hvor de fire forreste rækker har fire sæder på tværs og ekstra benplads, mens der fra række fem og ned til bageste række er seks sæder på tværs.

På samtlige afgange, hvor Boeing 757-reserveflyet er indsat, står der på selskabets hjemmeside”udsolgt”, hvis man forsøger af booke Premium eller Premium Flex-billetter. Primera Air tilbyder som kompensation for de manglende Premium-sæder at refundere prisforskellen mellem de købte Premium-billetter og det tildelte Economy-sæde.

Der er endnu ikke offentliggjort leveringstidspunktet for det første A321neo-fly til Primera Air, men første testflyvning fandt sted den 4. april fra Hamborg- Finkenwerder som D-AZAK, og det ventes at blive sat i drift den 5. maj, når det er kommet på dansk register.

 

Relaterede artikler:

Her er Primeras nye danske Airbus A321neo-fly

Primera Air opgiver at starte Boston-rute

Primera Air har øje på flere destinationer i Nordamerika

Flere nordamerikanske ruter til danske Primera-fly

Danske Primera-fly til seks nye USA-ruter