British Airways - Boeing 777-200.

British Airways åbner rute til Costa Rica

British Airways bliver det tredje europæiske selskab til at beflyve San José, der er hovedstad i den mellemamerikanske stat Costa Rica.

British Airways tilføjer endnu en destination i Mellemamerika, når det britiske flyselskab fra den 4. maj 2016 vil flyve til San José i Costa Rica.

Ruten bliver i første omgang en sæsonrute, der vil komme til at udgå fra London Gatwick-lufthavnen med to ugentlige afgange. British Airways vil benytte Boeing 777-200ER fly, der har plads til 275 passagerer fordelt med 203 i World Traveller, 24 i World Traveller Plus, mens der er plads til 48 på Club World.

Der flyves på onsdag og lørdage fra Gatwick og retur igen samme dage fra Costa Rica. Flyvetiden er på 10 timer og 50 minutter vestover, mens den østgående flyvning er scheduleret til 10 timer og 15 minutter.

Tredje europæiske flyselskab til Costa Rica
Med den nye rute til Costa Rica bliver British Airways det tredje europæiske flyselskab til at betjene den lille republik i Mellemamerika. IAG-partneren Iberia flyver dagligt mellem Madrid og San José, mens det tyske Thomas Cook-selskab Condor året rundt flyver op til tre gange om ugen mellem Frankfurt og San José.

Costa Rica er et meget lille land på størrelse med Danmark og ligger omkranset af Nicaragua mod nord og Panama mod syd. Vest for Costa Rica ligger Stillehavet, mens østkysten vender ud mod Det Caribiske Hav.

Costa Rica er et af de rigeste lande i Mellemamerika og tiltrækker hvert år mange turister, der lader sig fascinere af de attraktive badestrande samt det rige dyre- og planteliv, der er en del af et land med vulkaner, nationalparker, tropiske regnskove og ufremkommelige jungler.

x

Læs Også

Brexit-vilkår rammer britisk luftfart hårdt

EU bekræfter, at Storbrtiannien vil blive betragtet som et "tredje land" fra den 30. marts 2019, hvorfor alle luftfartsaftaler med EU-lande vil bortfalde.

British Airways indfører nye regler for boarding

I dag introducerer British Airways nye regler for boarding, hvormed passagererne skal gå ombord i flyene inddelt i fem forskellige grupper.

British Airways: Ingen ild i kabinen

Flere medier rapporterer om ild i kabinen på et British Airways-fly, der vendte om syd for København på en flyvning mellem London og Beijing. Selskabet afviser rygterne.

Sidste British Airways B747-flyvning i 2024

British Airways har udarbejdet en plan for udfasning af selskabets 36 Boeing 747-400 fly, der er verdens største flåde af jumbojets.

Langvarig kabinekonflikt er løst

En lønkonflikt mellem British Airways og dele af kabinebesætningen har været en af de længstvarende i Storbritannien, men nu er parterne endelig kommet til enighed.

Markerer europæisk Dreamliner-herredømme

British Airways får i dag selskabets Dreamliner nummer 25, mens Norwegian vil nå op på 21 eksemplarer af drømmeflyet inden årets udgang.