British Airways Boeing 787-9 Dreamliner

British Airways: Ingen ild i kabinen

Flere medier rapporter om ild i kabinen på et British Airways-fly, der vendte om syd for København på en flyvning mellem London og Beijing. Selskabet afviser rygterne.

En Boeing 787-9 Dreamliner fra British Airways måtte i tirsdags opgive at gennemføre en flyvning fra London-Heathrow til Beijing.

Flyet med rutenummer BA039 var startet fra den britiske storlufthavn kl. 16.20 og var omkring halvanden time inde i den næsten 10 timer lange flyvning, da piloterne besluttede sig for at vende om. På dette tidspunkt befandt flyet sig ifølge Aviation Herald cirka 65 kilometer syd for København i en flyvehøjde på 37.000 fod, hvilket svarer til 11.300 meter.

Omkring en time og 40 minutter senere landede flyet atter i Heathrow Airport, hvorefter flyvningen blev aflyst. Det samme var tilfældet med returflyvning fra Beijing til London på rutenummer BA038.

Afviser ild i kabinen
Flere medier rapporterer samstemmende, at årsagen til den afbrudte flyvning var en eller anden form for antændelse i kabinen som følge af en elektrisk kortslutning. Det var dog angiveligt lykkedes personalet at slukke ilden.

Men den forklaring afvises af British Airways.

“Der var ingen brand ombord. Flyet returnerede til Heathrow som en sikkerhedsforanstaltning efter en mistanke om et teknisk problem,” siger en pressetalskvinde fra British Airways til CHECK-IN.dk.

Flyselskabet oplyser, at passagererne blev ombooket til onsdagens flyvning mellem London og Beijing og blev tilbudt hotelophold i mellemtiden.

Det pågældende Dreamliner-fly med registreringen G-ZBKN forblev på jorden resten af dagen og satte onsdag eftermiddag kursen mod San Jose i Californien på en ordinær ruteflyvning.

 

Relaterede artikler:

Billund-uheldsfly har haft problemer før

British Airways tavs om mystisk flyvning

Mistænkelig lugt i British Airways-fly

x

Læs Også

Flere British Airways-ruter fra Gatwick

Da British Airways har begrænsede vækstmuligheder i London Heathrow bruger selskabet London Gatwick til at kunne vokse. Nu med lufthavnens første Canada-rute.

Første europæiske rute til Nashville

British Airways åbner i maj næste år en direkte rute fra London til musikbyen Nashville i den amerikanske delstat Tennessee.

Ny rute til London City fra nordisk hovedstad

Fra den 29. oktober vil British Airways betjene to nordiske destinationer fra London City Airport.

Varsler ny BA-strejke

5.500 kabineansatte i British Airways planlægger at fortsætte deres igangværende strejke, der påvirker selskabets trafikafvikling minimalt.

Storstrejke hos BA starter lørdag

Lørdag indleder mere end en tredjedel af British Airways' kabinepersonale en 16 dage lang strejke.

BA nedlægger to Norges-ruter

British Airways lukker til oktober to ruter mellem London Heathrow og Norge.