British Airways Boeing 787-9 Dreamliner

British Airways: Ingen ild i kabinen

Flere medier rapporterer om ild i kabinen på et British Airways-fly, der vendte om syd for København på en flyvning mellem London og Beijing. Selskabet afviser rygterne.

En Boeing 787-9 Dreamliner fra British Airways måtte i tirsdags opgive at gennemføre en flyvning fra London-Heathrow til Beijing.

Flyet med rutenummer BA039 var startet fra den britiske storlufthavn kl. 16.20 og var omkring halvanden time inde i den næsten 10 timer lange flyvning, da piloterne besluttede sig for at vende om. På dette tidspunkt befandt flyet sig ifølge Aviation Herald cirka 65 kilometer syd for København i en flyvehøjde på 37.000 fod, hvilket svarer til 11.300 meter.

Omkring en time og 40 minutter senere landede flyet atter i Heathrow Airport, hvorefter flyvningen blev aflyst. Det samme var tilfældet med returflyvning fra Beijing til London på rutenummer BA038.

Afviser ild i kabinen
Flere medier rapporterer samstemmende, at årsagen til den afbrudte flyvning var en eller anden form for antændelse i kabinen som følge af en elektrisk kortslutning. Det var dog angiveligt lykkedes personalet at slukke ilden.

Men den forklaring afvises af British Airways.

“Der var ingen brand ombord. Flyet returnerede til Heathrow som en sikkerhedsforanstaltning efter en mistanke om et teknisk problem,” siger en pressetalskvinde fra British Airways til CHECK-IN.dk.

Flyselskabet oplyser, at passagererne blev ombooket til onsdagens flyvning mellem London og Beijing og blev tilbudt hotelophold i mellemtiden.

Det pågældende Dreamliner-fly med registreringen G-ZBKN forblev på jorden resten af dagen og satte onsdag eftermiddag kursen mod San Jose i Californien på en ordinær ruteflyvning.

 

Relaterede artikler:

Billund-uheldsfly har haft problemer før

British Airways tavs om mystisk flyvning

Mistænkelig lugt i British Airways-fly

x

Læs Også

British Airways indfører nye regler for boarding

I dag introducerer British Airways nye regler for boarding, hvormed passagererne skal gå ombord i flyene inddelt i fem forskellige grupper.

Sidste British Airways B747-flyvning i 2024

British Airways har udarbejdet en plan for udfasning af selskabets 36 Boeing 747-400 fly, der er verdens største flåde af jumbojets.

Langvarig kabinekonflikt er løst

En lønkonflikt mellem British Airways og dele af kabinebesætningen har været en af de længstvarende i Storbritannien, men nu er parterne endelig kommet til enighed.

Markerer europæisk Dreamliner-herredømme

British Airways får i dag selskabets Dreamliner nummer 25, mens Norwegian vil nå op på 21 eksemplarer af drømmeflyet inden årets udgang.

Ny Dreamliner-rute til Seychellerne

British Airways vender næste forår tilbage til Seychellerne med en rute fra London-Heathrow efter næsten 13 års fravær.

Norwegian og SAS aflyser Florida-flyvninger

Orkanen Irma skaber store problemer, og Norwegian og SAS aflyser samtlige Florida-flyvninger i de kommende dage, hvilket vil berøre omkring 2.000 skandinaviske passagerer.