British Airways overtager rute fra Sun-Air

Fra den 8. maj vil BA CityFlyer selv flyve mellem London City og Hamborg, hvorfor danske Sun-Air bliver nødt til at trække sig. Sun-Air har betjent ruten siden oktober 2014.

Billund-baserede Sun-Air of Scandinavia, der flyver i et franchiseaftale med British Airways, åbnede i slutningen af oktober 2014 en rute fra Hamborg til London City Airport.

Ruten har været betjent 11 gange om ugen med Dornier 328-fly, der har plads til 32 passagerer. Sun-Air har tilsyneladende overbevist “storebroderen” i London om, at ruten er bæredygtig, for British Airways har besluttet at lade datterselskabet BA CityFlyer flyve på ruten med virkning fra den 8. maj. Herefter er Sun-Air nødt til at trække sig.

BA CityFlyer vil tilbyde tre returflyvninger på hverdage i modsætning til i dag, hvor Sun-Air flyver to gange dagligt i hver retning. Der indsættes et 50-sæders Saab 2000 fly fra britiske Eastern Airways, der fremover skal operere ruten på vegne af BA CityFlyer.

“Markedet har efterspurgt mere kapacitet, og det har vi ikke kunnet tilbyde med vores Dornier-fly (32 sæder, red.), og derfor vil BA CityFlyer selv flyve på ruten, mens vi stopper. Vi kigger dog i øjeblikket på noget andet, hvor vi skal flyve ind til London City, men det er ikke helt på plads endnu,” siger kommerciel direktør Kristian Tvergaard fra Sun-Air til CHECK-IN.dk.

Nye ruter til Berlin og Hamborg
Opgraderingen af ruten mellem London City og Hamborg er et led i en større satsning på tyske destinationer fra den bynære lufthavn i den britiske hovedstad.

Udover selv at etablere sig på ruten til Hamborg, vil BA CityFlyer fra den 19. juni flyve 16 gange om ugen mellem London City og Berlin-Tegel. Det bliver første gang nogensinde, at British Airways flyver fra London City Airport til Berlin.

Denne rute betjenes af et Embraer E190-jetfly med plads til 98 passagerer, og dette fly vil BA CityFlyer selv operere. Det bliver det 20. fly af typen Embraer E190, der får base i London City Airport.

“Tyskland er et meget vigtigt marked for os, og de nye ruter til Berlin og Hamborg vil give både forretnings- og fritidsrejsende et meget bredere udvalg af destinationer og godt tilpasset tidtabel,” siger Luke Hayhoe, der er direktør for British Airways´ aktiviteter i London City Airport.

 

x

Læs Også

Hyppig blind passager anholdt i Heathrow

En amerikansk kvinde er kendt af både security-personale og personalet ved gates rundt om i de amerikanske lufthavne for sine gentagne forsøg på at komme med fly uden billet, har igen haft ’succes’.

Strid i Sundberg-familien frem i lyset

En artikel på Borsen.dk har sat fokus på de uenigheder i familien Sundberg, der førte til at Sun-Air-stifteren Niels Sundberg overlod styrepinden til sønnen Kristoffer.

“Ingen tvivl om, hvem der bestemmer”

Sun-Air har fået mange reaktioner, efter man i fredags indviede offentligheden i dramaet bag generationsskiftet. Men nu ved man, hvem der bestemmer.

British Airways vil have flere A380´ere

Emirates har sikret A380-programmets fremtid, og nu står British Airways angiveligt også klar med en ordre på flere A380´ere.

Tysk danskerlufthavn satte rekord

Hamborg Lufthavn oplevede endnu et år med passagerrekord, og for første gang rejste der flere end 17 millioner passagerer gennem lufthavnen.

British Airways skruer op i London Gatwick

British Airways øger antallet af flyvninger til og fra London Gatwick med 15 procent og forsvarer dermed sin position som det næststørste selskab i lufthavnen.