Det første Ryanair-fly blev mødt med røde faner, da det landede i CPH i 2015.

Byret afviser Ryanair-sag mod SAS

Ryanair fik ikke noget ud af at stævne SAS efter begivenhederne ved det første Ryanair-flys ankomst til CPH i marts.

Ved siden af den meget omtalte sag i Arbejdsretten, så har Ryanair også haft to sager kørende i Københavns Byret. Det er to sager mod SAS Ground Handling (SGH) og Ekspeditionsarbejdernes Klub, der er en sammenslutning af medarbejdere i SGH. Ryanair stævnede de to efter begivenhederne den 18. marts i år, hvor det første Ryanair-fly landede i Københavns Lufthavn.

Flyet ankom fra Dublin til København til tiden, men kom først afsted igen med en forsinkelse på mere end tre timer. Det skyldtes at omkring 50 mennesker, ansat i forskellige virksomheder i lufthavnen, stod så tæt på flyet, at det ikke kunne tankes og komme afsted igen.

Ryanair mente, at det var medarbejdere fra SAS Ground Handling, der havde stået i vejen. Derfor ønskede selskabet, at SAS skulle have et påbud om at sikre, at medarbejdere i SGH ikke udøvede nogen form for chikane eller aktiviteter i strid med danske eller internationale regler om sikkerhed og beskyttelse ved flyvning. De skulle også pålægges at sikre, at medarbejderne fremover ikke hindrer eller forsinker Ryanair’s fly i at lande eller lette fra Københavns Lufthavn i Kastrup.

Ryanair ønskede sig ifølge byretten et påbud, der rettede sig imod alle tænkelige handlinger, som måtte være nødvendige for at forhindre ny chikane. Men det var at skyde for meget med spredehagl, fastslog Københavns Byret tirsdag. Derfor afviste byretten sagen og pålagde i stedet Ryanair at betale sagsomkostningerne på 40.000 kroner.

”Det var forventeligt, da SAS ikke hhavde noget at gøre med episoden. Nu må vi vente og se hvad Ryanairs næste skridt er,” siger pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS til CHECK-IN.dk.

Ikke byrettens bord
Den anden sag mod Ekspeditionsarbejdernes Klub tabte Ryanair også. Den sag handlede om hvorvidt der kunne iværksættes såkaldte kollektive kampskridt imod Ryanair. Men det er slet ikke byrettens bord, fastslog Københavns Byret tirsdag. Det er derimod en sag for Arbejdsretten. En ret, som Ryanair i forvejen kender ganske godt.

Det var nemlig her Ryanairs personaledirektør og chefpilot tilbragte 9,5 time mandag eftermiddag og aften, da Arbejdsretten afholdte retsmøde i sagen mellem Ryanair og LO om overenskomster for personalet på selskabets nye base i Københavns Lufthavn.

Ryanair skal i sagen mod Ekspeditionsarbejdernes Klub betale 50.000 kroner i sagsomkostninger.

Det var tirsdag ikke muligt at få en kommentar fra Ryanair.