Udsigt over Øresund. (Foto: Københavns Lufthavne A/S)

CPH slår Arlanda på passagervækst

Væksten i passagertallet i Københavns Lufthavn var højere end væksten i Stockholm Arlanda i første halvår 2018.

Næsten 14,5 millioner passagerer rejste i første halvår 2018 gennem Københavns Lufthavn. Helt præcist havde lufthavnen i Kastrup i løbet af årets første seks måneder besøg af 14.458.138, passagerer. Det svarer til en vækst på 3,1 procent i forhold til første halvår 2017.

I Stockholm Arlanda havde man i første halvår næsten 13,1 millioner passagerer – helt præcist 13.076.854 passagerer – svarende til en vækst på 2,0 procent i forhold til første halvår 2017. Væksten i CPH ligger således mere end ét procentpoint over væksten i Stockholm Arlanda.

Sammenligner man på udenrigstrafikken alene, er forskellen dog ikke så stor. Det skyldes, at det i høj grad er indenrigstrafikken, der trækker ned for Stockholm Arlanda i sammenligningen med væksten i Københavns Lufthavn.

Over tre gange så mange indenrigspassagerer i Arlanda
Arlanda har betydeligt flere indenrigsruter og -passagerer end CPH – i første halvår var næsten 2,7 millioner af de i alt 13,1 millioner passagerer således indenrigspassagerer. I CPH var antallet af indenrigspassagerer blot 814.000 i første halvår.

På indenrigstrafikken havde Arlanda i første halvår en tilbagegang i antallet af passagerer på 2,0 procent, blandt andet som følge af flere konkurser i svensk luftfart, og det påvirker den samlede vækst i den svenske hovedlufthavn.

Tæt løb på udenrigstrafikken
Ser man alene på udenrigstrafikken havde Arlanda med 10,4 millioner udenrigspassagerer nemlig en vækst på 3,0 procent i første halvår, mens den væksten i antallet af udenrigspassagerer i CPH (Europa + Interkontinental) lå på 3,2 procent. På langruterne alene var væksten 9,2 procent, mens væksten på de europæiske ruter var på 2,6 procent.

Indenrigstrafikken i Københavns Lufthavn gik i øvrigt med et fald på 0,6 procent endnu mere tilbage end indenrigstrafikken i Arlanda.

Under alle omstændigheder er Københavns Lufthavn stadig en betydeligt større lufthavn end Stockholm Arlanda. I første halvår havde CPH således næsten 1,4 millioner flere passagerer end Arlanda.

I 2017 havde Stockholm Arlanda i alt 26.642.034 passagerer, hvilket var en fremgang på 8,0 procent i forhold til året før. I Københavns Lufthavn var der sidste år 29.177.833 passagerer – en beskeden fremgang på 0,5 procent i forhold til året før.

Relaterede artikler:

Rekordår i Stockholm Arlanda

Arlanda haler ind på Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn overtrumfer Arlanda