Embraer ERJ-195AR fra Great Dane Airlines (Grafik: Great Dane Airlines/PR)

Danmark har fået et nyt flyselskab

Great Dane Airlines er navnet på et nyt flyselskab, der vil tilbyde charter- og ruteflyvninger med Embraer E195-fly. Åbner tre regionale ruter fra Aalborg Lufthavn.

Nordjyske rejsende har længe haft et ønske om flere direkte flyruter, og det ønske bliver nu opfyldt af Great Dane Airlines, der er et nyetableret flyselskab med base i Aalborg Lufthavn.

Selskabet afholder i dag pressemøde i Aalborg Lufthavn,  hvor stifterne Thomas Hugo Møller og Huy Duc Ngyuen har præsenteret en opstart den 14. juni med charterflyvninger for Bravo Tours. Her skal der flyves fra Aalborg, Billund og København til Mallorca, Rhodos, Kreta samt Varna på Bulgariens sortehavskyst.

Charterflyvningerne suppleres med egne ruter fra Aalborg til Edinburgh, Dublin og Nice, og på disse ruter har blandt andet Aller-ejede Nilles Rejser købt et antal sæder, så flyselskabet har en solid bund i økonomien, inden flyet går på vingerne.

“Vi har identificeret en underkapacitet i det nordeuropæiske marked for charterflyvning og regional ruteflyvning med 100 til 120 personers jetfly. Dette gav idéen til at starte et luftfartsselskab med stærk nordjyske rødder,” siger Thomas Hugo Møller, der bliver administrerende direktør i det nye flyselskab.

To Embraer-fly
Great Dane Airlines har i øjeblikket en ansøgning liggende hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i forhold til at erhverve en driftslicens (Air Operator Certificate, red.), der er forudsætningen for at kunne drive kommerciel luftfart.

Selskabet har leaset to jetfly af typen Embraer ERJ-195AR med plads til 118 passagerer og en rækkevidde på 4.260 kilometer, hvilket er 450 kilometer længere end fra Aalborg til Gran Canaria.

Billetpriserne starter ved 499 kroner for en enkeltbillet fra Aalborg til Nice, mens billigste billet til Dublin og Edinburgh bliver på 599 kroner. Hertil kommer tillæg af bagage og sædevalg, hvis der rejses på en Light-billettype, mens Full Flex er inklusiv bagage.

Billetsalget starter den 5. marts på selskabets hjemmeside, og flyselskabets produkter vil også blive udbudt via GDS-selskabet Amadeus og andre salgskanaler.

Great Dane Airlines har fået salgskontor i Aalborg Lufthavn, og på første sal indrettes et kontrolcenter for operation af flyene.

Sponsoreret link:
Rejser du ofte fra Aalborg Lufthavn? – Og vil du sammenligne priser på rejser fra Aalborg? På Travelmarket.dk finder du både rejser og afbudsrejser fra Aalborg Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Århus Charter flytter afgange fra Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn ruteudvikler med lokale virksomheder

Aalborg får ny rute til europæisk hovedstad