Danmarks Nationalbank sælger sine SAS-aktier

Danmarks Nationalbank, der var en af de 10 største aktionærer i SAS, har solgt samtlige sine aktier i flyselskabet.

Danmarks Nationalbank har valgt at sælge samtlige sine aktier i SAS. Hidtil har banken været en af de 10 største aktionærer i SAS med en beholdning på 4.578.588 aktier ud af samlet 320.000.000 aktier.

Aktiebeholdningen hos Danmarks Nationalbank svarede til 1,4 procent af samtlige SAS-aktier, hvor de tre skandinaviske regeringer samlet sidder på 50 procent af aktierne.

Markedsværdien af de solgte aktier svarer til knap 71 mio. kroner ved den øjeblikkelige handelskurs på 15,50 på Københavns Fondsbørs.

”Vi har besluttet at det ikke er naturligt for os som centralbank at være medejer af et luftfartsselskab,“ siger underdirektør Karsten Biltoft til CHECK-IN.dk om baggrunden for salget af SAS-aktierne.

Han understreger samtidig, at beslutningen er principiel og ikke har noget at gøre med de vanskeligheder som SAS har været ude i gennem de senere år. Aktierne er blevet solgt i markedet over en kortere periode, oplyser underdirektøren.

Som følge af aktiesalget vil underdirektør Karsten Biltoft fra Danmarks Nationalbank udtræde af valgkomitéen i SAS, der repræsenterer de største aktionærer.

De største aktionærer – udover de tre skandinaviske stater – vil herefter være Knut og Alice Wallenbergs Stiftelse (7,6 %), Forsikringsaktiebolaget Avanza Pension (1,5 %), A.H. Värdepapper AB (1,4 %) og Unionen (1,4 %).

x

Læs Også

SAS-fly skal lande på taxivej

Hovedbanen i Thessaloniki Makedonia-lufthavnen er midlertidigt lukket, og derfor skal flyene lande på en taxivej. EasyJet afviser at sikkerhedsmæssige årsager, men SAS gennemfører.

SAS i kraftig reduktion på Miami-rute

SAS lagde ud med daglige flyvninger fra Skandinavien til Miami, men i den kommende sommer flyves der kun tre gange om ugen.

Begejstring i Miami over skandinaviske ruter

SAS’ direkte ruter fra de skandinaviske hovedstæder har givet pote for Miami International Airport med 140.000 passagerer i de første 12 måneder.

SAS indfører kuffertløse USA-billetter

SAS udvider muligheden for at købe billetter kun med håndbagage til også at omfatte USA-flyvninger. Dermed bliver det lettere at sammenligne priser.

SAS Irland-flyvninger atter udsat

Det første fly fra Scandinavian Airlines Ireland skulle have været i luften i søndags, men SAS må endnu engang udsætte opstarten.

SAS risikerer bøde for dårlig hjemmeside

De norske myndigheder truer nu SAS med bøder, hvis ikke selskabets udskældte hjemmeside snart bliver nemmere for blandt andre svagtseende at bruge.