Dansk succes med rute fra Hamborg

Sun-Air åbnede i mandags en rute fra Hamborg til London City. Det Billund-baserede flyselskab er overrasket over den store succes fra starten.

Når Sun-Air afholder festligheder i forbindelse med ruteåbninger foregår det oftest i Billund Lufthavn, hvor der traditionen tro ringes på klokken i King Amlet Lounge.

Men i mandags havde det danske flyselskab valgt at flytte festlighederne omkring 250 kilometer sydpå. En ny rute mellem Hamborg og London City skulle nemlig åbnes.

Sun-Air, der er franchisepartner for British Airways, vil på hverdage flyve to gange dagligt mellem de to europæiske storbyer. Der flyves med de velkendte Dornier 328-fly med plads til 32 passagerer.

“Denne rute udvider vores portefølje af flyafgang mellem Hamborg og London. Ruten til London City er specielt interessant for forretningsrejsende, da det dermed bliver lettere at komme til Londons forretningsområde og den indre by,“ udtaler Michael Eggenschwiler, der er administrerende direktør for Hamborg Lufthavn.

Succesfuld start
Ifølge Sun-Air er Hamborg-London ruten et led i en strategi om at etablere ruter mellem regionale centre i Europa.

“Det er længe siden, at jeg har set en rute med så gode tal fra den allerførste dag. Der har igennem lang tid været stor efterspørgsel på en sådan rute, og det har vi allerede fået bevist efter de første par dage,“ siger kommerciel direktør Kristian Tvergaard til CHECK-IN.dk.

Da Sun-Air er franchisepartner for British Airways er ruten naturligvis kommet til i tæt samarbejde med det britiske flyselskab. Selv flyver British Airways i vintertrafikprogrammet fire daglige returflyvninger mellem Hamborg og London Heathrow.

Sun-Air flyver også fra Billund til London City. Her er der 11 ugentlige afgange i hver retning mod 10 fra Hamborg.

x

Læs Også

C-serie fly nonstop over Atlanten

Et af Bombardiers nye C-serie fly tog en direkte tur over Atlanten som led i arbejdet med at få lov til at bruge flyet i London City-lufthavnen.

TUI satser på rutefly fra Jylland

Efter at have sværget til ren charterflyproduktion udvider TUI nu med rejser med rutefly fra Jylland. Det giver 41 nye rejsemuligheder fra Billund, Aalborg og Hamborg.

Hamborg Lufthavn sætter rekord

Hamborg Lufthavn satte passagerrekord i 2016. Lufthavnen i Tysklands næststørste by er dog stadig langt mindre end de tre skandinaviske hovedstadslufthavne.

Flypriser fortsætter nedad

De seneste fire år er billetpriserne fra København og Billund til 20 af de største destinationer faldet med 20 procent og fortsætter nedad i 2017.

Otte nye KLM-ruter i Europa

Hollandske KLM åbner i sommertrafikprogrammet 2017 otte nye europæiske ruter fra Amsterdam-Schiphol.

Piloter kortlægger drone-hændelser

Sammenslutningen af europæiske piloter har taget initiativ til at kortlægge hændelser, hvor fly og droner har været tæt på hinanden.