Nicklas Bendtner (t.v.) og Thomas Delaney på DX5662 fra Dublin til København. (Foto: DBU)

DAT fløj danske fodboldhelte hjem fra Dublin

Det var Danish Air Transport, der havde fået til opgave at flyve herrelandsholdet ud og hjem fra Dublin, og efter 5-1-sejren var der champagne og tre retters menu på MD83-flyet.

Eriksen, Bendtner, Hareide. Klaphat, Dannebrog og sejrsdans!

Det danske herrelandshold i fodbold spillede en yderst afgørende kamp tirsdag aften mod Irland i Dublin. Det gjaldt om retten til at komme til VM i Rusland næste år, og efter 0-0 i København var der lagt op til en gyser i den irske hovedstad.

Irerne bragte sig foran tidligt i kampen, men danskerne fandt den rette kurs og fløj herefter mod en storsejr. Landstræner Åge Hareides tropper nettede fem gange i træk til slutresultatet 5-1. Tottenham-stjernen Christian Eriksen scorede ægte hattrick, og Nicklas Bendtner sendte danskerne det sidste stykke op over skyerne af glæde med sin straffesparksscoring til sidst.

En helstøbt og decideret fantastisk aften for Danmark, der sendte spillere, træner eog alle omkring landsholdstruppen ud i en storstilet fejring på græstæppet i Dublin.

Ingen abefest på MD-83-fly
Efter fejring, sejrsjubel og dans i omklædningsrummet skulle det danske landshold flyve retur til Københavns Lufthavn. Det var Danish Air Transport (DAT), der var operatør på flyvningen, som det også havde været tilfældet på udturen søndag eftermiddag fra København.

MD-83 fra DAT (Foto: Morten Lund Madsen)

De danske helte var dog til hjemflyvningen blevet decimeret på antal spillere. Lidt over halvdelen af truppen blev i Dublin for at benytte nemmere flyforbindelser til deres respektive destinationer i lande som Spanien og England.

Men det forhindrede ikke, at fejringen kunne fortsætte i MD-83-flyet med registrering OY-RUE fra DAT – om end med en lidt mindre højlydt stemning. På TV 2 kunne man onsdag morgen se målscoreren Nicklas Bendtner få serveret et glas champagne, mens smilet var altoverskyggende.

”Stemningen var faktisk overraskende afdæmpet, når man tager i betragtning, hvor sindssyg en kamp og fantastisk præstation det var. Der var ikke abefest. Alle fik et glas champagne ved indgangen til flyet. Og så kunne man få lidt at drikke og spise under turen, men der blev ikke holdt stor fest,” siger Jacob Wadland, der er pressechef i Dansk Boldspil-Union (DBU), til CHECK-IN.dk.

”Jeg tror, stemningen var afdæmpet, fordi de fleste af spillerne skal i gang igen i klubberne i kommende weekend. Og så er man også en smule udmattet oven på sådan en mental udladning, som de har været igennem. Men spillerne hyggede sig og var glade – ingen tvivl om det. Men der var ikke øl i håret. ”

DBU roser DAT
Flyet skulle være afgået klokken 01 natten til onsdag, men blev forsinket i en lille time på grund af senere afgang fra stadion end planlagt. Efter en time og 33 minutter i luften var landsholdet tilbage på dansk grund klokken 04.30 dansk tid.

Flere spillere nåede en kort nattesøvn i flysædet, mens andre spiste en klassisk tre-retters menu bestående af lakseforret, kød til hovedret og dessert.

Jacob Wadland roser den måde, DAT håndterer rejser med fodboldlandsholdet.

”DAT tog fantastisk imod os hjem fra Dublin. Det er derfor, vi flyver med dem. Vi får en god service. Vi er meget tilfredse og har arbejdet sammen med dem mange gange. Og det kommer vi også til at gøre i fremtiden,” siger DBU-pressechefen.

Netop MD83-flyet fra DAT har en særlig baggrund i forhold til fodbold. I 2013/14 besøgte flyet 90 lande på 221 dage, idet flyet var chartret af Coca Cola til at flyve rundt til alverdens lande og fremvise FIFA VM-pokalen som optakt til slutrunden i Brasilien i 2014. Så kendte fodboldstjerner som Pelé har sat sine fødder i flyet, og det samme har nu Eriksen og de andre gæve danske helte.

DBU’s Instagram-profil har foreviget flyveturen hjem fra Dublin med en lille video og nogle billeder fra ankomsten i Københavns Lufthavn. Se opslaget herunder:

 

Relaterede artikler:

Landsholdet fløj fra lukket lufthavnsterminal

Sæson for fodboldflyvninger

Flyselskaber bruger EM-fodbold som markedsføringsplatform

Ryanair indsætter 12 ekstrafly til Irland-fodboldkampe

Dansk fly i vellykket FIFA-rejse