(Foto: Morten Lund Madsen)

DAT og CPH sender politikere ud på travetur

Kun få uger efter at en række politikere hidsede sig op over ventetiderne i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn, kommer politikere og andre meningsdannere i de kommende dage ud på lange vandreture i lufthavnen.

Den politiske uro over ventetiderne i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn ovenpå sammenlægningen af indenrigs- og udenrigstrafikken har knapt nok lagt sig, før politikerne i lufthavnen vil blive udsat for noget, der nok skal sende flere af dem op i det røde felt igen.

Politikere, meningsdannere og andre, der vælger at flyve til demokratifestivalen Folkemødet på Bornholm bliver nemlig sendt ud på en længere travetur. Når først de er kommet igennem sikkerhedskontrollen, hvor ventetiderne ifølge lufthavnens målinger nu i gennemsnit er nede på under fem minutter, skal de nemlig vandre ud til gatene A25, A26 og A27. Gates, som blev brugt til indenrigsflyvninger dengang indenrigsflyvningen havde sin egen sikkerhedskontrol og terminal i form af Terminal 1. En gåtur gennem lufthavnens boomende shoppingområde, som snildt kan tage op mod 15 minutter. Til sammenligning er flyet til Bornholm typisk i luften omkring 25 minutter.

I den bedste mening
Københavns Lufthavn og Danish Air Transport, der flyver mellem København og Bornholm, har besluttet at samle folkemøde-flyvningerne på disse tre gates. Og det har de gjort i den bedste mening for at gøre flyrejsen så hurtig, enkel og effektiv for passagerene som overhovedet mulig.

”Vi ved, at flere af vores passagerer flyver frem og tilbage mange gange i løbet af Folkemødet. Det er bare enklere og mere gennemskueligt for dem, hvis rejsen foregår fra de samme tre gates hver gang. Samtidig er det også nemmere for os at planlægge rent bemandingsmæssigt, så vi sikrer, at det bliver en god serviceoplevelse for passagererne,” siger Jesper Rungholm, direktør i Danish Air Transport.

En anden fordel ved de tre valgte gates er, at flyene ved afgang kan køre fra gaten ved egen kraft, fremfor at der kræves hjælp fra en særlig push-back traktor.

Når Folkemødet løber af stablen fra i dag torsdag frem til på søndag den 14. juni er det forventet, at ca. 9.300 passagerer vil tilbagelægge de omtrent 30 minutters flyvetur imellem Bornholm og København.

Ikke i politikernes smag
Københavns lufthavnen står lørdag bag en debat på Folkemødet med titlen ”Hvordan kan dansk luftfart nå nye højder”. Hvis traveturene ikke falder i politikernes smag kan det være Københavns Lufthavns kommunikationsdirektør, Henrik Peter Jørgensen, ved den lejlighed må starte med at svare på spørgsmål om forholdene for de rejsende til Folkemødet.

Kommunikationsdirektøren oplevede det samme ved Danish Travel Awards i Billund Lufthavn i oktober sidste år. Da lufthavnen vandt prisen som årets danske lufthavn, lagde konferencieren, tv-værten Cecilie Beck, ud med at spørge til ventetiderne i sikkerhedskontrollen, da tv-værten tidligere var fløjet fra København til Billund.

Foto: Morten Lund Madsen.