ATR 42-300 fra Danish Air Transport. (Foto: DAT)

DAT skal flyve for Air Greenland

Danish Air Transport skal frem til begyndelsen af september flyve for Air Greenland på ruterne fra Nuuk til Kangerlussuaq, Narsarsuaq og Keflavik.

Jet Time har gennem de seneste år været fast sommervikar på Air Greenlands rute mellem København og Narsarssuaq. Således skal det danske flyselskab i år betjene ruten fra den 15. juni til den 2. september med Boeing 737-fly tre gange om ugen.

Men nu har Air Greenland hentet et andet dansk flyselskab ind. Det er Danish Air Transport (DAT), der har fået til opgave fra fredag den 7. juli og frem til begyndelsen af september at assistere på ruterne mellem Nuuk og henholdsvis Kangerlussuaq, Narsarsuaq og Keflavik.

DAT stiller ATR42-300 flyet (OY-JRY, red.) til rådighed inklusive besætning. Dermed får Air Greenland hjælp til at afvikle trafikken efter en periode med dårligt vejr, tekniske problemer og mangel på besætninger, der har kostet forsinkelser med strandede passagerer til følge.

Kapacitetsøgning på 24 procent
Især Nordgrønland har været svært påvirket af vejret, hvorfor et større antal passagerer samt post og fragt har været forsinket.

“Flyet bliver sat ind mellem Nuuk, Keflavik, Narsarsuaq samt Kangerlussuaq i de kommende to måneder for at give os bedre robusthed på hele indenrigsnettet over højsæsonen,” hedder det i en pressemeddelelse fra Air Greenland.

ATR42-flyet fra DAT er indrettet med i alt 46 sæder, og det vil være en opgradering på 24 procent, idet Air Greenlands egne Bombardier Dash8-200 blot er indrettet til 37 passagerer.

Det nye vikarfly til Air Greenland forlod Københavns Lufthavn fredag formiddag og gennemførte flyvningen til Grønland via en teknisk mellemlanding i Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik.

 

Relaterede artikler:

Air Greenland-direktør skal gøre klar til nye fly

Jet Time vil være betydelig aktør i ACMI-markedet

Air Greenland øger på CPH-rute

DAT-fly lettede af sig selv

x

Læs Også

DAT køber MD-82 fra italiensk flyselskab

Danish Air Transport har sammen med et nært beslægtet leasingselskab hentet fire brugte MD-80 fly i Italien. Et fly skal indgå i DAT-flåden, mens resten skal sælges videre.

DAT og Emirates i samarbejde

Danish Air Transport har indledt et samarbejde med Emirates, der skal gøre det lettere at rejse fra Bornholm og Midtjylland og videre ud i verden med Dubai-selskabet.

Flyselskaber begejstrede over takstnedsættelse

Danish Air Transport og SAS tager begge positivt imod Københavns Lufthavns udspil om at sænke taksterne fra den 1. april 2018, og der er prisnedsættelser på vej.

Flyvninger fra seks danske lufthavne til Bornholm

Fra næste sommer bliver det muligt at flyve direkte fra Odense og Midtjylland til Bornholm, og dermed kan man flyve fra seks danske lufthavne til klippeøen i Østersøen.

Venter på afklaring om lavere indenrigstakster

En differentieret takststruktur i Heathrow-lufthavnen har endnu ikke inspireret Københavns Lufthavn til lavere indenrigstakster. Men CPH analyserer den nye reguleringsmodel.

Ingen vil være direktør hos Air Greenland

Air Greenland har været uden topchef siden midten af maj, og bestyrelsen for det grønlandske flyselskab har vanskeligt ved at finde en ny direktør.