Air India lander i Københavns Lufthavn den 16. september 2017 (Foto: CPH)

Delhi-rute godt fra start i København

Air Indias rute mellem Delhi og København har på rekordtid fået en relativ høj belægning, hvorfor der kan være gode muligheder for at styrke ruten.

Lørdag den 16. september landede Air India for første gang i Københavns Lufthavn, og siden åbningsdatoen har det indiske Star Alliance-flyselskab tre gange om ugen sat hjulene fra en Boeing 787-8 Dreamliner på asfalten i Københavns Lufthavn efter at have gennemført den syv og en halv time lange flyvning fra den indiske hovedstad Delhi.

Normalt tager det et stykke tid, inden en ny rute bliver kender i markedet, hvorfor mange flyselskaber i starten må flyve med en del tomme flysæder. Sådan har det ikke været i tilfældet med Air India. Markedet har tilsyneladende taget godt imod den nye rute, og det indiske flyselskab har ganske pæne passagertal efter de første par måneders drift. Det viser de senest tilgængelige tal fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Ved udgangen af oktober havde Air India fløjet 20 gange i hver retning mellem København og Delhi, hvilket svarer til 40 operationer. På disse afgange var der samlet 6.986 passagerer, hvilket svarer til en belægning på 68 procent.

Men tallene fra oktober – der var den første hele måned på ruten – viser, at der alene var 4.987 passagerer i denne måned, og det svarer til i gennemsnit 191 per flyvning. Med samlet 256 flysæder til salg per afgang er der tale om en belægning på 75 procent, hvilket må betegnes som værende ganske godt så hurtigt efter rutens opstart.

“Vi er meget tilfredse med den performance, der har været her i den første tid af Air Indias flyvning fra Delhi til Københavns Lufthavn. De høje load factors på begge retninger viser, at dette er en rute, hvor der er et stærkt passagergrundlag for en direkte flyvning. Vi ser meget frem til at fortsætte samarbejde med Air India om at styrke ruten og samarbejdet endnu mere,” siger pressechef Kasper Hyllested fra Københavns Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Hver fjerde flyvning forsinket
Ser man nærmere på Air Indias operationer afslører det samtidig, at selskabet har brug for at fokusere mere på punktlighed. Hver fjerde af de 20 ankomster i København fra 16. september til 31. oktober var således forsinket i op til en time eller mere.

Flyvetiden varierer i forhold til om man flyver østpå eller vestpå grundet de kraftige østgående jetstrømme. Derfor har den hurtigste flyvetid på den 5.849 kilometer lange flyvning fra København til Delhi været på seks timer og 25 minutter, hvilket er en halv time hurtigere end gennemsnittet på seks timer og 54 minutter.

I den modsatte retning har passagererne gennemsnitligt været i luften i syv timer og 28 minutter, mens den korteste flyvning har varet syv timer og syv minutter og den længste otte timer og tre minutter.

Air India flyver hver tirsdag, torsdag og lørdag mellem København og Delhi med Boeing 787-8 Dreamliner, der har plads til 256 passagerer fordelt på 18 sæder i Business Class og 238 i Economy Class.

 

Relaterede artikler:

Danmark og Indien genforenet ad luftvejen

Københavns Lufthavn overtrumfer Arlanda

Officielt: Air India-rute til Stockholm

Air India-rute til CPH udsat til august

Air India vil åbne Skandinavien-rute i 2017