PowdAir Embraer E-170. (Foto: PowdAir)

Direkte fra Hamborg til de schweiziske alper

Det irske virtuelle flyselskab PowdAir åbnede i går for salget af billetter fra Hamborg og syv andre lufthavne til Sion i Schweiz.

Et nystartet virtuelt flyselskab er for et par måneder siden blevet etableret i Irland. Selskabet, der hedder PowdAir og drives af Powdair Limited, vil i den kommende vintersæson fra 14. december til 16. april 2018 flyve skiturister til Sion i Schweiz fra Hamborg, Antwerpen samt seks britiske lufthavne.

Der har været meget hemmelighedskræmmeri omkring selskabet, og især hvilken operatør, der skal flyve turisterne frem og tilbage til Sion Airport, der har nogle særdeles udfordrende anflyvningsforhold. Oprindeligt havde PowdAir i midten af februar indgået en aftale med kroatiske Trade Air, der skulle flyve med et Fokker F-100 fly, og på et tidspunkt var færøske Atlantic Airways også inde i billedet, og det færøske flyselskab har da også haft en dialog med PowdAir.

PowdAir har endnu ikke afsløret identiteten på den wetlease-operatør, der er indlejet til opgaven, men det ligger nu fast, at der skal flyves med et Embraer E-170 fly, der har plads til 76 passagerer. Kilder peger på østrigske People´s Viennaline som operatør, men dette har PowdAir ikke bekræftet. I en samtale med det østrigske luftfartsmedie Austrian Aviation Net oplyser en talsmand for PowdAir at man vil benytte enten Embraer E-170 eller E-190 på ruterne afhængig af den konkrete efterspørgsel.

Sparer transporttid
Fordelen ved at flyve til Sion Lufthavn er, at man kommer tættere på de eftertragtede skisportssteder, idet turisterne normalt flyves ind til lufthavnen i Geneve, der ligger 110 kilometer længere vestpå og med mere end to timers transport til hotellerne på de populære destinationer. Fremover vil det være muligt at spare flere timer på transporten, hvis destinationen hedder Nendaz, Crans-Montana, Lauchernalp, Verbier, Zermatt og Saas-Fee.

Lufthavnen i Sion kan være svært tilgængelig under de udfordrende lokale meteorologiske forhold. Hovedbane 07R/25L har en relativt begrænset længde på 2.000 meter og ligger i bunden af Rhônedalen omkranset af et bjergrigt terræn.

“Det er ikke hver dag, at man får muligheden for at åbne e t flyselskab og specielt ikke et, der flyver på helt nye ruter til en lufthavn, der ligger så tæt på verdens bedste skisportssteder. Den respons, som vi allerede har modtaget på de sociale medier, i forhold til hvilken interesse folk har i området og til ruteflyvninger til Sion, er ganske overvældende. Enhver skientusiast kender kvaliteten ved skisportsstederne i Valais-regionen, og vi er stolte over at være i stand til at hjælpe vores kunder med at komme hurtigere frem til disse destinationer,” udtaler Zoë Ombler, kommerciel chef for PowdAir, i en pressemeddelelse.

PowdAir har meddelt, at man på sigt selv vil forsøge at opnå en driftstilladelse, således at det ikke bliver nødvendigt at wetlease kapacitet fra andre flyselskaber.

 

Relaterede artikler:

Verdens korteste flyrute lukker

Næsten hver 12. Embraer E-jetfly under dansk ejerskab

NAC ind på Embraer-markedet

x

Læs Også

Swiss vinterlukker CPH-rute

Swiss vinterlukker sin halvanden år gamle rute mellem København og Genève.

Swiss fortsætter oprustning på CPH-ruter

Swiss indsætter to ekstra ugentlige flyvninger mellem CPH og Zürich i sommerhøjsæsonen. Det følger i kølvandet på annonceringen af ny rute mellem Genève og København.

Ny Swiss-rute fra København

Fra april måned næste år får SAS konkurrence på flyruten mellem København og Genève, når Lufthansa-selskabet Swiss også vil flyve mellem de to byer.

Swiss lancerer tre nye ruter til Skandinavien

Lufthansas datterselskab Swiss vil fra midten af december måned lancere tre nye ruter fra Genève til Skandinavien. Der bliver samlet tale om ni ugentlige frekvenser fordelt på de tre lufthavne.

København tabte Kina-rute til Genève

Den 2. juni 2012 skulle Air China have indviet en ny flyrute fra Beijing til København. Ruten blev udskudt, men er nu blevet tildelt Genève. Det sker samtidig med, at CPH lancerer en vækstkomité, der skal styrke ruteudviklingen til blandt andet Kina.

Norwegian vil tilbyde ny ski-destination fra København

Det norske lavprisflyselskab Norwegian er klar med en ny ski-destination fra Københavns Lufthavn. Hidtil har selskabet fløjet til Genève og Salzburg, men nu kommer Grenoble med i pakken af sæsondestinationer for skihungrende danske rejsende.