René Arpe, formand for Dansk Pilotforening (DPF)

DPF-formand: Vi kan opsige ny aftale efter to år

Formand fra Dansk Pilotforening, René Arpe, er glad for den nye pilotoverenskomst med SAS, mens de norske pilotkolleger karakteriserede den som benspænd.

Det lykkedes i sidste uge Dansk Pilotforening (DPF) og SAS at opnå enighed om en ny treårig aftale. Dermed blev en varslet konflikt afværget, og SAS har nu fået ro på bagsmækken i forhold til de 450 piloter, der er medlem af DPF.

Hos SAS var der tydeligvis tilfredshed med den nye overenskomst, og selvom DPF ikke nødvendigvis udtrykker tilfredshed, så er der trods alt glæde over, at en aftale er på plads. Samtidig er det tilsyneladende vigtigt for DPF at understrege, at aftalen kan opsiges allerede efter to år.

“Vi er glade for overenskomsten og fornemmer, at SAS også er tilfredse. Den er treårig med mulighed for, at begge parter kan side den op efter to år. Den følger lønudviklingen på det danske arbejdsmarked og indeholder derudover gode elementer for begge parter,” siger René Arpe, formand for Dansk Pilotforening til CHECK-IN.dk.

Lod norske kolleger i stikken
At DPF forholder sig til lønudviklingen på det danske arbejdsmarked står i kontrast til den udmelding foreningen kom med for lidt over et år siden, da en udbrydergruppe etablerede SAS Pilot Union (SPU) som en underafdeling af Flyvebranchens Personale Union (FPU), der er en del af LO-familien.

“DPF’s medlemmer har et tættere fællesskab med norske og svenske SAS-piloter end med danske lønmodtagere i helt andre brancher,” sagde DPF´s tidligere næstformand Bent Kofoed-Dam i den anledning.

Solidariteten med de norske piloter var dog ikke til at få øje på, da DPF i torsdags indgik en aftale med SAS og dermed lod kollegerne i de to norske pilotforeninger i stikken. De danske og norske piloter havde indtil DPF nåede forhandlingsbordet i Forligsinstitutionen haft nogenlunde afstemte holdninger og krav, og konfliktvarslet til SAS blev da også afsendt samtidigt i Norge og Danmark.

Nordmændene var da heller ikke særligt imponerende over DPF´s aftale med SAS.

“Evnen til at spænde ben for hinanden er uovertruffen,” var den umiddelbare kommentar fra Jens Lippestad, der er forhandlingsleder for Norsk Flygerforbund og leder i Norske SAS-flygeres Forening (NSF).

 

Relaterede artikler:

SAS-pilotstrejke er afværget

SAS indgår ny aftale med svenske piloter

DPF: Irsk SAS-selskab forstyrrer forhandlinger

SAS-piloter varsler konflikt

Pilotformand: SAS oplever os som et problem

 

x

Læs Også

Atlantic-direktør: Vi lever og dør for Færøerne

Administrerende direktør Jóhanna á Bergi fra Atlantic Airways er klar til at imødegå konkurrencen fra SAS, som har ramt selskabets bundlinje hårdt.

Næsten 100 vil være chef i Esbjerg Lufthavn

Interessen for at blive chef for Danmarks syvende største lufthavn er enorm.

Mange vil være færøsk lufthavnschef

68 personer fra ind- og udland har lagt billet ind på jobbet som chef for Færøernes eneste lufthavn.

Bremen-eventyr kostede Sun-Air syv millioner

For 40. år i træk er Sun-Air kommet ud med et overskud, der dog ikke er så prangende som tidligere. Det skyldes blandt et stort tab på satsningen i Bremen.

Første SAS A350 på produktionslisten

Det første af i alt otte Airbus A350-900 langdistancefly til SAS er nu sat på produktionlisten hos Airbus og forventes leveret i løbet af 2019.

SAS vil have flere gebyrindtægter

SAS vil teste betalingsvilligheden for forhåndsreservering af flere sæder på interkontinentale flyvninger. To ruter er valgt ud til den særlige test.