EasyJet Airbus A319-100 (Foto: Simone Ciaralli)

EasyJet overtager op til 25 airberlin-fly

Sent fredag aften indgik easyJet en aftale om overtagelse af leasingaftaler på op til 25 Airbus A320-fly fra airberlin samt overtagelse af start- og landingstilladelser i Berlin-Tegel.

Tidligere på måneden kunne Lufthansa annoncere overtagelsen af 71 fly og 3.000 ansatte i det insolvente tyske flyselskab airberlin.

Sent fredag aften nåede det britiske lavprisflyselskab easyJet til enighed om at overtage leasingaftalerne på op til 25 airberlin-fly samt tilhørende slots (start- og landingstilladelser, red.) i Tegel-lufthavnen i Berlin.

Samlet kommer easyJet til at betale 40 mio. euro, eller hvad der svarer til 300 mio. danske kroner, for rettighederne.

Hertil skal selskabet tillægge en række omkostninger i forbindelse med rekrutteringen af 1.000 piloter og kabinepersonale fra airberlin, der vil blive ansat på nye lokale kollektive overenskomster, som easyJet forhandler på plads med den tyske fagforening ver.di. Endelig vil der blive omkostninger til overførsel af fly fra airberlins driftstilladelse samt andre opstartsomkostninger i forbindelse med etablering af den operationelle organisation.

Bliver største operatør i Berlin
Med overtagelsen af 25 Airbus A320-fly på basen i Tegel Lufthavn bliver easyJet den største operatør i Berlin. I forvejen har lavprisflyselskabet 12 fly stationeret i Schönefeld-lufthavnen, hvorfra easyJet i dag flyver til blandt andet København.

EasyJet oplyser, at man ønsker at kunne blive den førende udbyder af kort- og mellemdistanceruter fra Tegel til tyske indenrigsdestinationer samt til resten af Europa.

“EasyJet vil i god tid annoncere de nye ruter, der vil blive fløjet fra Tegel. EasyJet vil operere et reduceret trafikprogram i løbet af vintersæsonen, men der planlægges fuldt trafikprogram fra sommeren 2018,” hedder det i en meddelelse.

Med aftalen vil easyJet blive styrket på det tyske marked. For nogle måneder siden annoncerende selskabet, at basen i Hamborg Lufthavn ville blive lukket ved starten af sommertrafikprogrammet 2018, hvormed fire fly ville forsvinde fra basen og efterlade easyJet med Berlin-Schönefeld som den eneste tilbageværende tyske base.

Aftalen kræver de europæiske konkurrencemyndigheders godkendelse, før der kan træde i kraft.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa overtager 81 fly og 3.000 airberlin-ansatte

SAS opruster på Berlin-ruter

Eurowings overtager airberlin-ruter til København

Norwegian fortryder Berlin-lukning

EasyJet lukker base i Hamborg

x

Læs Også

Tdiligere svensk TUI-direktør ny topchef i easyJet

50-årige Johan Lundgren er den 1. december ansat som ny topchef i det britiske lavprisflyselskab easyJet, hvor han afløser Carolyn McCall.

Airberlins sidste udkald

Fredag den 27. oktober 2017 blev der taget en vemodig afsked med airberlin, der i mere end 38 år har fløjet millioner af passagerer til og fra Tegel-lufthavnen i Berlin.

Airberlin-piloter straffes for usædvanligt farvel

Piloterne på et Airbus A330-fly fra airberlin valgte en utraditionel afsked med flyselskabet ved at flyve lavt hen over landingsbanen i Düsseldorf, og det har fået dem suspenderet.

SAS opruster på Berlin-ruter

I kølvandet på airberlins kollaps indsætter SAS i vintertrafikprogrammet op imod 200 ekstra afgange på Berlin-ruterne fra København og Stockholm.

Lufthansa overtager 81 fly og 3.000 airberlin-ansatte

En del af kabalen omkring airberlin er faldet på plads med overgangen af datterselskaberne LGW og NIKI til Lufthansa-gruppen.

Eurowings overtager airberlin-ruter til København

Fra den 15. januar vil Lufthansa-datterselskabet Eurowings flyve fra Berlin og Düsseldorf til København på de ruter, som airberlin må opgive.