Finnair-fly i Beijing Capital Airport. (Foto: Ameco)

Finnair øger i januar med 15,6 procent

Den hurtigste vækst i Finnairs historie er i fuld gang, og passagertallet i januar voksede med 15,6 procent i forhold til januar sidste år.

I alt havde flyselskabet 965.700 passagerer. Væksten var størst på ruterne til Asien med en fremgang på 23,2 procent, men væksten var også stærk på ruterne til Nordamerika, som øgede med 18,0 procent, mens Europatrafikken steg med 14,0 procent og indenrigstrafikken med 13,1 procent.

Over halvdelen af passagererne rejste på europæiske ruter, omkring 20 procent fløj til Asien, mens andre 20 procent fløj indenrigs. De resterende var med på ruterne til Nordamerika.

Kapaciteten steg med 19,8 procent
Finnairs samlede kapacitet målt i ledige sædekilometer (ASK) steg med 19,8 procent. I langdistancetrafikken steg kapaciteten hovedsageligt ved introduktionen af de nye Airbus A350. Der blev indsat yderligere kapacitet til de øgede frekvenser til Bangkok, Hong Kong, Singapore og Chongqing, samt til sæsonruter til Goa, Puerto Plata, Puerto Vallarta og Havanna, som erstattede Varadero. Væksten i ASK på de asiatiske ruter var 26,7 procent og på ruterne til Nordamerika 21,0 procent.

Væksten på 8,6 procent ASK i den europæiske trafik blev især drevet af den nye helårsrute til Reykjavik, øgede frekvenser til København, Stockholm og Berlin og direkte flyvninger til Lapland fra Paris, London og Zürich.

Den betydelige kapacitetsvækst indenrigs på 30,2 procent stammer primært fra øget flytrafik på det nordlige Finland med flere turister til attraktive Lapland. 52 procent af Finnairs ASK gik til Asien, 33 procent til Europa og resten til Nordamerika og indenrigsruter.

Godt fyldte fly
Antallet af fløjne passagerkilometer (RPK) steg med næsten samme hastighed som kapacitetsvæksten med 19,3 procent. Den største vækst var til Asien med 23,8 procent, mens den europæiske trafik voksede med 11,2 procent. Væksten til Nordamerika steg med 23,4 procent og indenrigstrafikken med 16,0 procent.

Trods den høje kapacitetsvækst var flyene godt fyldte især på langruterne. Load Factor var 86,8 procent til Asien og 79,6 til Nordamerika. På de europæiske ruter var den 73,6 procent og indenrigs på 60,1 procent. Gennemsnitlig var load factor på niveau med januar sidste år og endte på 80,1 procent.

Vanskelige vejrbetingelser i vinter på Helsinki-Vantaa lufthavnen medførte flere forsinkelser og aflysninger i januar. 69,4 procent af Finnairs flyvninger var rettidige mod 75,8 procent for et år siden.

 

Relaterede artikler:

Finnair-fly lettede med snerydningskøretøjer på banen

Finnair officielt flyselskab i EU-Kina Turiståret

Finnair med passagerrekord og flere Asien-afgange

x

Læs Også

Finnair officielt flyselskab i EU-Kina Turiståret

Finnair er blevet udvalgt som det officielle flyselskab, der skal stå for flytransporten i forbindelse med afviklingen af EU-Kina Turiståret 2018.

Finnair med passagerrekord og flere Asien-afgange

Finnair kom i nærheden af 12 millioner passagerer i 2017, og i 2018 kommer der ekstra afgange på fire Asien-ruter.

Nordiske luftfartsaktier blev mere værd i 2017

Aktionærerne hos Finnair og SAS kunne hjemtage store gevinster i 2017, mens der blev tabt milliarder hos de investorer, der havde satset på Norwegian og Icelandair.

Jet Time flyver for Finnair

Danske Jet Time flyver netop nu for Finnair på ruter til og fra Helsinki. Jet Time vil gerne have meget mere af de slags kontraktflyvning for andre selskaber.

Finnair lancerer nyt business class-koncept

Finnair vil give sin business class en mere nordisk fornemmelse, mens de yngre rejsende med Finnair fremover kan stifte bekendtskab med mumitroldene.

Finnair jagter flere svenske passagerer

Det skandinaviske marked et vigtigt for Finnair, og et øget samarbejde med svenske BRA skal bringe flere passagerer ind til trafikknudepunktet i Helsinki.