Finnair øger presset på SAS

Finnair åbner to nye ruter fra Helsinki til Sverige og overtager to andre sverigesruter fra datterselskab. Dermed øger selskabet presset på SAS.

Finnair åbner nu ruter fra to provinsbyer i Nordsverige til Helsinki – Finnairs trafikknudepunkt. Dermed vil selskabet forsøge at stjæle passagerer fra SAS, der har flyforbindelse fra de to byer til Stockholm. Det er folk fra de to byer Umeå og Luleå, der får daglig forbindelse til Helsinki. Herfra kan de flyve videre ud i Europa og verden med Finnair.

Med SAS kan de ofte flyve videre ud i Europa fra Stockholm Arlanda. Men skal de til Asien, så kræver det faktisk en tur videre ned til København, inden de kan sætte sig ombord på et SAS-fly til Asien – og flyve ”tilbage” henover Sverige mod Østen. Her er det en smule anderledes hos Finnair, der har omkring 15 ruter direkte fra Helsinki til byer i Asien.

Umeå er den største by i det nordlige Sverige, med en voksende befolkning og et levende kulturliv. Luleå er en af Sveriges nordligst beliggende byer med en lang historie inden for stålproduktion. Begge byer ligger ud til Østersøen.

Finnair overtager desuden to svenske ruter fra datterselskabet Flybe Finland. Det er ruterne til Visby på Gotland og Norrköping lige syd for Stockholm.

x

Læs Også

SAS flytter terminal i Hamborg

Efter renovering af bagageanlægget er SAS vendt tilbage til Terminal 2 i Hamborg Airport.

Passagerer fra Øresundsregionen via Helsinki

Svenske BRA vil etablere en rute fra Malmø til Helsinki, så passagerer fra Øresundsregionen kan flyve direkte til Helsinki og derfra videre til eksempelvis Asien.

Første SAS A350 på produktionslisten

Det første af i alt otte Airbus A350-900 langdistancefly til SAS er nu sat på produktionlisten hos Airbus og forventes leveret i løbet af 2019.

SAS vil have flere gebyrindtægter

SAS vil teste betalingsvilligheden for forhåndsreservering af flere sæder på interkontinentale flyvninger. To ruter er valgt ud til den særlige test.

Jet Time får ny kontrakt med Finnair

I en periode på 11 uger skal Jet Time flyve for Finnair på ruterne fra Helsinki til Berlin, Budapest og Wien.

SAS opsiger codeshare med Star Alliance-partner

SAS afslutter et langvarigt samarbejde med Egyptair om codeshare til Cairo og sender i stedet passagererne afsted med Lufthansa via Frankfurt.