Embraer E190 fra Finnair. (Foto: Andrew Thomas | Creative Commons Attribution)

Finnair øger til Rusland

Mens SAS har reduceret flyvningerne til Rusland, går Finnair den modsatte vej og øger med 13 nye afgange om ugen fra begyndelsen af april.

Den 5. september sidste år fløj SAS for sidste gang til Moskva. Første lukkede selskabet ruten fra København til den russiske hovedstad, og derefter var det ruten fra Stockholm til Moskva, der blev aflivet.

Det vil Finnair nu kunne drage fordel af, når selskabet den 10. april øger fra én til to daglige afgange mellem Helsinki og Moskva. Senere i april vil Helsinki indsætte yderligere seks ugentlige afgange på ruten fra Helsinki til Sankt Petersborg, således at der vi blive tilbudt 20 ugentlige afgange til den populære russiske krydstogtsby.

Finnair benytter E190-fly med 100 sæder på ruten til Moskva, mens det er ATR72-fly med plads til 72 passagerer, der betjener Sankt Petersborg-ruten.

“Disse nye flyvninger skaber et grundlag for endnu bedre flyforbindelser for det stigende antal rejsende mellem Rusland og USA via Helsinki, og det giver også vores russiske kunder en forbedret tilgængelighed til vores europæiske og asiatiske destinationer,” siger Juha Järvinen, der er kommerciel koncerndirektør hos Finnair.

SAS i joint-venture til Moskva
Mens SAS i 2016 har lukket selskabets ruter til Moskva, kan det skandinaviske flyselskab alligevel inden længe tilbyde flyvninger til den russiske hovedstad. Der sker gennem joint-venture samarbejdet med Singapore Airlines, der 30. maj åbner en rute mellem Stockholm og Singapore med teknisk mellemlanding i Moskva. Der er trafikrettigheder mellem Stockholm og Moskva, således at det er muligt fem gange om ugen at flyve på et SAS-rutenummer til Moskvas Domodedovo-lufthavn med et splinternyt Airbus A350-fly.

Til Sankt Petersborg flyver SAS fortsat året rundt fra Stockholm med op til seks ugentlige afgange i højsæsonen. Derimod er der ikke længere flyforbindelse mellem København og Sankt Petersborg i vinterhalvåret, mens der til gengæld flyves tre gange ugentligt på ruten i højsæsonen.

Aeroflot flyver året rundt to gange dagligt til Moskva-Sheremetyevo fra henholdsvis København, Stockholm, Oslo og Helsinki.

 

Relaterede artikler:

SAS stopper med at flyve til Moskva

Moskva får fjerde kommercielle lufthavn

SAS lukker ni ruter i 2016

SAS skærer ned på Ruslands-trafik

Finnair skruer ned for Rusland-trafik

x

Læs Også

Finnair-fly lettede med snerydningskøretøjer på banen

Et fly af typen ATR72 fra flyselskabet Norra - på vegne af Finnair - lettede fra Helsinki Vantaa, da der stadig befandt sig snerydningskøretøjer inden for startbanens sikkerhedsområde.

Finnair officielt flyselskab i EU-Kina Turiståret

Finnair er blevet udvalgt som det officielle flyselskab, der skal stå for flytransporten i forbindelse med afviklingen af EU-Kina Turiståret 2018.

Finnair med passagerrekord og flere Asien-afgange

Finnair kom i nærheden af 12 millioner passagerer i 2017, og i 2018 kommer der ekstra afgange på fire Asien-ruter.

Nordiske luftfartsaktier blev mere værd i 2017

Aktionærerne hos Finnair og SAS kunne hjemtage store gevinster i 2017, mens der blev tabt milliarder hos de investorer, der havde satset på Norwegian og Icelandair.

Jet Time flyver for Finnair

Danske Jet Time flyver netop nu for Finnair på ruter til og fra Helsinki. Jet Time vil gerne have meget mere af de slags kontraktflyvning for andre selskaber.

Finnair lancerer nyt business class-koncept

Finnair vil give sin business class en mere nordisk fornemmelse, mens de yngre rejsende med Finnair fremover kan stifte bekendtskab med mumitroldene.