Ryanair-fly i London Stansted Airport. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Flere end 1.000 Ryanair-aflysninger

Op imod 200.000 passagerer er blevet berørt i forbindelse med de mange aflysninger hos Ryanair i løbet af juli måned.

Det er ikke alene SAS, der har været nødt til at aflyse flere flyvninger end normalt i denne sommer. Ryanair, der er Europas største lavprisflyselskab har også haft en regularitet, der er langt under det sædvanlige niveau.

Således meddeler det irske lavprisflyselskab, at der var flere end 1.000 aflysninger i sidste måned. Til sammenligning var der blot 23 aflysninger i juli sidste år.

Trods disse forstyrrelser rejste 13,1 millioner passagerer med Ryanair i juli, hvilket er fire procent flere end sidste år.

“Beklageligvis måtte næsten 200.000 Ryanair-kunder se deres flyafgang aflyst i juli som følge af gentagne tilfælde af mangel på flyveledere i Storbritannien, Tyskland og Frankrig, usædvanligt vejrforhold og unødvendige strejker hos piloter og kabinepersonale. Ryanair har sammen med andre europæiske flyselskaber rettet henvendelse til EU-Kommissionen og de europæiske regeringer for at gøre opmærksom på følgevirkningerne ved mangel på flyveledere, hvilket forstyrrer rejseplanerne for millioner af europæiske forbrugere i denne sommer,” siger marketingdirektør Kenny Jacobs fra Ryanair.

Flere aflysninger på vej
Det fremgår ikke, hvor mange af de flere end 1.000 aflysninger, der kan henføres strejker hos eget personale. Men selskabet har tidligere meldt ud, at det var nødvendigt at aflyse samlet 600 flyvninger den 25. og 26. juli som følge af strejker hos kabinepersonalet i Belgien, Spanien og Portugal.

Fredag den 3. august er der udsigt til strejke blandt en fjerdedel af Ryanairs 350 irske piloter, og i første omgang er 20 flyvninger blevet aflyst.

Endelig kan Ryanair se frem til pilotstrejker i Belgien, Sverige og Irland den 10. august, mens piloterne i Tyskland og Holland også forventes at blive klar til at gå i strejke samme dag, da piloterne efter urafstemninger allerede har besluttet sig for faglige aktioner. 

“I Ryanair skyldes de store strejker og aflysninger, at magtbalancen er tippet. Nu gider de ansatte ikke længere finde sig i dårlige vilkår. Og de tør sige fra og bruge de redskaber, der står til rådighed,” siger næstformand i Flyvebranchens Personale Union, Anders Mark Jensen, til TV2.

 

Relaterede artikler:

Svenske Ryanair-piloter sender strejkevarsel

Ryanair-piloter klar til endnu en strejke

Ryanair: Strejker kan føre til nedskæringer

Ryanair aflyser 600 fly på grund af strejkevarsel

Ryanair-piloter varsler nye strejker