KLM´s Fokker F100 i Billund Lufthavn. (Arkivfoto: Billund Lufthavn)

Fly til Billund måtte returnere

Et KLM-fly fra Amsterdam med plads til 70 passagerer måtte tidligere i dag vende om på en flyvning til Billund. Et reservefly landede kl. 16.30.

KLM har haft et par uheldige dage med rutenummer KL1345 fra Amsterdam til Billund. Normalt skal flyet afgå fra Amsterdam Schiphol Airport kl. 12.55 med ankomst i Billund kl. 14.00.

Sådan her det ikke været, hverken fredag eller lørdag. Fredag blev afgangen forsinket en time fra Amsterdam på grund af restriktioner i luftrummet, og lørdag måtte Fokker F-70 flyet med registreringen PH-KZK vende om blot 22 minutter inde i den typisk 45 minutter lange flyvning fra den hollandske hovedstadslufthavn til Billund.

Flyet forlod gaten i Amsterdam Schiphol Airport kl. 13.07, og kl. 13.44 besluttede piloterne i en højde på 31.000 fod (9.450 meter. red.) at returnere til Amsterdam. På det tidspunkt befandt flyet sig i luften over Tyske Bygt, og kl. 14.16 satte flyet atter hjulene på jorden i Amsterdam igen.

KL1345 20. maj 2017 Amsterdam-Billund (Grafik: Flightradar24.com)

Det har ikke været muligt at få oplyst årsagen til, at flyet fra KLM Cityhopper måtte vende om, men flyselskabet benytter den internationale årsagskode FR (Forced to return, red.), hvilket kan indikere en teknisk fejl, der har gjort det nødvendigt at returnere til hovedbasen, hvor der er tekniske faciliteter til rådighed for at udbedre fejlen.

Reservefly indsat
Et reservefly blev kl. 15.39 sendt afsted fra Amsterdam-Schiphol, og det landede i Billund kl. 16.30. Reserveflyet er også et Fokker F-70 fly, og dette har registreringen PH-KZC.

PH-KZC blev også anvendt af KLM Cityhopper den 5. november 2013, da et Fokker F-70 fly måtte vende om syd fra Billund på en flyvning fra Amsterdam til København. Dengang var det en fejl ved flyets haleror, der var årsag til at flyet måtte returnere.

Fokker F-70 flyene hos KLM Cityhopper er med en gennemsnitsalder på 21 år på vej til at blive udfaset. Flyet, der måtte returnere, er 20 år gammelt og er inden længe på vej til InselAir på den caribiske ø Aruba, hvor det ventes at flyve frem til pensioneringen.

 

Relaterede artikler:

KLM Cityhopper køber 17 nye fly

KLM-fly skadet af bagagevogn i Aalborg

Cityhopper skal overtage europæisk KLM-trafik

KLM indsætter mere ‘pålidelige’ fly til Aalborg

Mange tekniske problemer hos KLM på Aalborg-rute

x

Læs Også

Udsigt til ny rekord i Billund og status quo i Aalborg

Billund Lufthavn ventes i år at sætte rekord med 3,4 millioner passagerer, mens der er status quo i Aalborg Lufthavn og endnu et år med tilbagegang i Aarhus Lufthavn.

Reservér tid online til sikkerhedskontrollen

Den hollandske storlufthavn Amsterdam-Schiphol har igangsat et nyt projekt, hvor flypassagererne hjemmefra kan bestille tid til sikkerhedskontrollen.

Danske lufthavne viser interesse for kunstgræs

Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn følger interesseret med i udviklingen af kunstgræs, der kan være et vigtigt produkt i at forbedre flysikkerheden.

Icelandair med MAX-8 til fire skandinaviske lufthavne

Billund får selskab af tre andre skandinaviske lufthavne, når Icelandair næste år begynder at rulle sine nye Boeing 737 MAX-8 fly ud over sit rutenet.

Kaos i Amsterdam-Schiphol lufthavnen

Et omfattende nedbrud i systemerne hos flyvelederkontrollen har ramt Europas tredjestørste lufthavn. Indtil videre har KLM aflyst flere end 80 flyvninger.

Dansk selskab køber nye Bombardier-fly

Det Billund-baserede flyleasingselskab Nordic Aviation Capital har underskrevet en aftale med Bombardier om køb af to nye Q400-fly.