Flyselskaber strømmer til Island

Et spansk og et tjekkisk selskab melder sig nu i koret af europæiske flyselskaber, der har Island på rutekortet. Fornylig annoncerede SAS en CPH-rute til vulkanøen.

Island og Reykjavik’s Keflavik Lufthavn er tilsyneladende det nye sort blandt europæiske flyselskaber. I de seneste to år har det ene selskab efter det andet åbnet ruter til vulkanøen. Og nu har et spansk og et tjekkisk flyselskab også annonceret deres entré.

Det er spanske Iberias lavprisdatterselskab, der næste år åbner en sommerrute mellem den spanske hovedstad Madrid og Keflavik-lufthavnen. Ruten vil blive fløjet to gange ugentligt fra den 18. juni.

Fra den tjekkiske hovedstad Prag vil Tjekkiets nationale flyselskab CSA ligeledes starte en sommerrute næste år. Tjekkerne vil komme til Island to dage før spanierne – den 16. juni – og flyve to gange ugentligt frem til midten af september.

Nyeste haleror
Skandinaviske SAS flyver i dag til Reykjavik fra Oslo. Den rute suppleres i marts næste år med en rute fra Københavns Lufthavn til Reykjavik en gang dagligt alle ugens dage.

Nyeste haleror i Keflavik er British Airways’ blå, hvide og røde haleror. Det britiske selskab åbnede nemlig i søndags en helårsrute mellem London Heathrow og Keflavik.

I de senere år er SAS, Norwegian, easyJet samt britiske Flybe kommet til vulkanøen med helårsruter, så ruteudbuddet mellem Europa og Island er blevet mere varieret.

Udover helårsruterne er der også mange flyselskaber, der betjener Island i sommersæsonen, hvor vejret er mere behageligt til at tiltrække de rendyrkede turister. I alt 14 flyselskaber flyver til og fra Keflavik i sommertrafikprogrammet.

Det er først og fremmest de regionale operatører Air Greenland og Atlantic Airways, men også lavprisflyselskaber som Transavia France, østrigske NIKI og spanske Vueling har fundet vejen til vulkanøen, ligesom amerikanske Delta Air Lines supplerer med en rute fra New York-JFK. En rute, som næste sommer udviddes fra fem til syv ugentlige flyvninger.

x

Læs Også

Fra Aarhus til Nice med SAS

SAS tilføjer en ny rute fra Aarhus Lufthavn, hvor selskabet i oktober 2016 præsenterede nye ruter til Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split.

Konkurrence på CPH-rute sikrede færøsk rekordår

SAS' entré på ruten fra København var i 2017 med til at sikre Vagar-lufthavnen på Færøerne et rekord år med næsten 17 procents fremgang.

Nordiske luftfartsaktier blev mere værd i 2017

Aktionærerne hos Finnair og SAS kunne hjemtage store gevinster i 2017, mens der blev tabt milliarder hos de investorer, der havde satset på Norwegian og Icelandair.

SAS: Strategierne kommer ud at flyve

DEBAT: Luftfart er en skrøbelig branche. Derfor skal branchen blive ved med at effektivisere og investere i det, som giver reel værdi for vores kunder, understreger SAS.

Ny aftale om afhentning af bagage hos SAS-kunder

Charterrejsende på SAS-fly kan fremover få samlet deres bagage op dagen i forvejen, hvis de bor øst for Storebælt og er villige til at betale for det.

Svenskere opruster med jetfly mod SAS

Efter være reddet fra økonomisk kollaps opruster NextJet nu med jetfly på svensk indenrigsrute forud for direkte konkurrence fra SAS.