(Foto: Airbus / Chr. Brinkmann)

Første Airbus A380 til Qatar Airways

Qatar Airways har netop modtaget sin første af i alt ti Airbus A380-fly. Flyet var tre måneder forsinket.

Efter længere tids venten kunne Qatar Airways’ administrerende direktør, Akbar al-Baker, ved en ceremoni i Hamborg i forgårs præsentere et nyt ansigt i selskabets flyflåde. Der er tale om en Airbus’ A380, der regnes som det største passagerfly i verden. Flyet er en del af en ordre på i alt ti Airbus A380, og skulle oprindeligt have været leveret i juni, men problemer med kabineindretningen udsatte leveringen i tre måneder.

Akbar al-Baker har tidligere rettet skarp kritik mod Airbus for udsættelsen af leveringen, men direktøren har tilsyneladende valgt at begrave stridsøksen for denne gang. Ved overleveringen i Hamborg erklærede den administrerende direktør således, at Airbus ikke kan bebrejdes for forsinkelsen, men at det tværtimod skyldtes det mellemøstlige luftfartselskabs strenge krav om yderligere kvalitet. Al-Baker var derfor meget tilfreds med at kunne præsentere den nye model, der åbner nye muligheder for Qatar Airways.

”Tilføjelsen af A380-modellen til vores stadigt voksende flåde vil styrke Dohas position som en vigtig regionalt og globalt lufthavnshub. Vi forsøger hele tiden at tilbyde vores passagerer det bedste niveau, og ankomsten af A380’eren åbner for et nyt kapitel indenfor den uovertrufne service, vi leverer til de rejsende.”

På Qatar Airways’ hjemmeside er man allerede begyndt at sælge billetter til ruten mellem Doha og London Heathrow, der skal beflyves af den nye Airbus A380. Det nye fly vil kunne rumme 517 passagerer, herunder 461 på Economy, 48 på Business, samt otte i First Class-kabinen, der vil være udstyret med luftfartselskabets spritnye og luksuriøse sæder.

A350 på vej
Qatar Airways har udover de ti Airbus A380-ordrer også bestilt 80 af flyproducentens nye A350-modeller, og hos luftfartselskabet forventer man at modtage de første af disse inden året er omme.

”Det (A350, red.) er en model af meget høj kvalitet. Flyet vil forhåbentlig blive leveret til os inden udgangen af dette år som planlagt, og vi vil måske også have nogle ekstra overraskelser til jer, som jeg dog ikke vil løfte sløret for nu,” udtaler Akbar al-Baker uden at gå i videre detaljer om de eventuelle nye ordrer.

Airbus blev i 2013 slået af Boeing i kampen om at være verdens største flyproducent, og den nye to-motorers A350-model, der er Airbus’ modsvar til konkurrentens 777 og 787-modeller, skal være med til at få Airbus tilbage på den førsteplads, som man solidt sad på fra 2006-2011.

x

Læs Også

Første flyvning med Airbus A330-900neo

I alt 12 kunder har bestilt 212 eksemplarer af de kommende A330neo-fly, og torsdag var flyet for første gang i luften.

2.590 nye fly til Mellemøsten-flyselskaber

Mellemøstlige flyselskaber vil hen over de næste to årtier få brug for 2.590 nye fly, og det er mere end en fordobling af det nuværende antal.

Airbus køber sig ind i Bombardiers C-serie

Airbus har på opsigtsvækkende vis købt aktiemajoriteten i den separate virksomhed i Bombardier-koncernen, der producerer de nye og brændstofbesparende fly fra C-serien.

Tremotoret A380-fly skal flyve over Atlanten

En motor på et A380-fly fra Air France totalhavarerede under en flyvning i forrige uge, og nu er planen, at flyet med kun tre motorer skal flyves fra Canada og hjem til Frankrig.

Qatar Airways dobbelt daglig til Helsinki

Qatar Airways vil til december flyve to gange dagligt mellem Doha og Helsinki. Dermed er kapaciteten på ruten blevet øget med mere end 200 procent på mindre end tre måneder.

Havarikommissionen trækker sig fra A380-undersøgelse

Den danske havarikommission har pligt til at være hovedundersøger på søndagens A380-motorhavari over Grønland, men der er ikke ressourcer og ekspertise til undersøgelsen.