Første JOON-langdistanceruter præsenteret

Air France har offentliggjort de to første langdistanceruter med det nye JOON-selskab, og senere på ugen kommer yderligere to nye Air France-destinationer.

Det nye Air France-selskab JOON, der skal styrke det franske flyselskabs konkurrenceevne og samtidig appellere til en ung målgruppe, har nu præsenteret de første oversøiske destinationer.

Der lægges ud den 4. maj 2018 med to ugentlige afgange fra Paris-CDG til Fortaleza i Brasilien. JOON vil flyve under Air France-rutenummer med Airbus A340-300 fly.

Fortaleza har Iberia tidligere prøvet uden held, og i dag er det blot TAP Air Portugal fra Lissabon og tyske Condor fra Frankfurt, der flyver direkte fra Europa til millionbyen i det nordøstlige Brasilien.

Dagen efter ruteindvielsen til Fortaleza, indleder JOON beflyvningen af Mahe Island på Seychellerne Her vil det franske flyselskab gennemføre tre ugentlige flyvninger med Airbus A340-300. Annonceringen af ruten til Seychellerne kommer kun en uge efter, at British Airways meddelte, at det britiske flyselskab vil gentoptage beflyvningen af Mahe Island fra den 24. marts næste år.

To nye Air France-langdistanceruter
Indtil de første langdistancefly kan gå i luften, vil JOON starte op med det europæiske ruteprogram. Det sker allerede den 1. december i år, når der vil blive fløjet direkte fra Paris-CDG til Barcelona, Berlin-Tegel, Lissabon og Porto.

Der er i øvrigt flere nyheder på vej fra Air France. Ifølge en intern information præsenteres senere på ugen to nye Dreamliner-destinationer i Air France-regi, og der skulle angiveligt være tale om Seattle og Taipei.

Seattle bliver i dag betjent med en daglig A330-afgang fra Paris-CDG opereret af Delta Air Lines, og det må antages, at Air France med sin forventede ruteopstart vil bidrage til at styrke betjeningen af den amerikanske vestkystby.’

I dag er der ikke direkte flyvninger mellem Paris og Taipei, men via KLM har Air France et codeshare-samarbejde på China Airlines-ruten fra Amsterdam.

 

Relaterede artikler:

Piloter kritiserer navn på nyt Air France-flyselskab

Nyt Air France-selskab skal hedde JOON

28 fly til nyt Air France-lavprisprojekt

Begrænsninger for nyt Air France-lavprisflyselskab

Air France-KLM etablerer nyt langdistanceselskab

x

Læs Også

Tremotoret A380-fly skal flyve over Atlanten

En motor på et A380-fly fra Air France totalhavarerede under en flyvning i forrige uge, og nu er planen, at flyet med kun tre motorer skal flyves fra Canada og hjem til Frankrig.

Motorrester fra A380-fly fundet på Grønland

I et øde område på Grønland er der blevet lokaliseret rester fra den motor, der i forrige weekend totalhaverede på et Airbus A380-fly fra Air France.

Air France vender tilbage til Seattle

Fra foråret 2018 vil Air France atter flyve mellem Paris og Seattle. Dermed vil otte europæiske flyselskaber tilbyde flyvninger til den amerikanske vestkystby.

Havarikommissionen trækker sig fra A380-undersøgelse

Den danske havarikommission har pligt til at være hovedundersøger på søndagens A380-motorhavari over Grønland, men der er ikke ressourcer og ekspertise til undersøgelsen.

Motorhavari på A380-fly over Grønland

Et motorhavari i en Airbus A380-800 fra Air France nær Nuuk, tvang piloterne til en nødlanding i Canada på en flyvning mellem Paris og Los Angeles.

Piloter kritiserer navn på nyt Air France-flyselskab

Piloterne hos Air France er vrede over navnet på flyselskabets nye datterselskab, JOON, som, de mener, er helt ude af trit med den franske identitet.