Første Norwegian-fly samlet i South Carolina

Samtlige Norwegians Boeing-fly er samlet på fabrikkerne i Renton og Everett udenfor Seattle. Det ottende Dreamliner-fly til det norske lavprisflyselskab er i stedet samlet i South Carolina.

Boeing Commercial Aircraft er verdens største civile flyproducent. Fra selskabets enorme produktionsfaciliteter i Renton og Everett udenfor Seattle samles de velkendte flytyper.

I Renton er det 737´erne, der bliver samlet her, mens verdens største bygning i Everett er produktionssted for langdistanceflyene. Fra produktionshaller, der omfatter et areal på 13.385.378 m2, ruller der konstant fly af typerne 747, 767, 777 samt 787 ud.

Fra Everett har Norwegian også fået leveret sine hidtidige syv Boeing 787 Dreamliner-fly. Fly som har haft en del børnesygdomme, hvor Boeing i efteråret 2013 måtte stå skoleret ved et krisemøde i Oslo og efterfølgende sende en hær af ingeniører og teknikere af sted for at løse udfordringerne.

Boeing har indtil nu leveret omkring 250 Dreamliner-fly, og man har tilsyneladende fået styr på batteri-problemer og nogle af de andre børnesygdomme, der medførte øgenavne som “lateliner“ og “burnliner“.

Ottende af 17 Dreamliner-fly
Når Norwegian i løbet af de næste par uger tager imod selskabets ottende Dreamliner-fly, ventes leveringen at finde sted i Charleston i South Carolina, hvor flyet er blevet samlet.

Montagen af det nye Boeing 787-8 Dreamliner-fly med produktionsnummer 279 blev påbegyndt i starten af januar måned, og med en gennemsnitlig produktionstid på omkring 100 dage inklusive fem testflyvninger, vil flyet kunne forventes leveret omkring påske.

Flyet får registreringen EI-LNH og fløj den 10. marts fra Charleston op til Paine Field-lufthavnen ved Everett for at blive malet. I fredags vendte Dreamliner-flyet tilbage til Charleston, hvor de sidste produktionstests samt testflyvninger venter inden levering.

Det nye Dreamliner-fly bliver det eneste langdistancefly, som Norwegian får leveret i 2015. Næste år kommer der fire nye Dreamliner-fly i flåden, og samlet har det norske lavprisflyselskab bestilt 17 langdistancefly.