Forbedret Business Class på Finnair A330

Når Finnair omkring årsskiftet indsætter den femte Airbus A330-300 vil Business Class-sektionen have gennemgået forbedringer.

Når AY095 den 28. december kl. 23:50 letter fra Helsinki-Vantaa lufthavnen med kurs mod Thailands hovedstad Bangkok, markerer det samtidig den sidste MD-11 flyvning hos Finnair.

Langdistanceflyet er blevet erstattet med moderne Airbus A330-300, hvor Finnair ved årsskiftet indsætter sit femte fly af denne type i kommerciel drift.

På det nye fly med registreringen OH-LTR vil Business Class-sektionen være anderledes indrettet end de tidligere leveringer. Der vil på denne flytype være 45 Business Class sæder samt 218 sæder i Economy Class. Hidtil har konfigurationen været 43/229 på de andre Airbus A330-300 fly.

Finnair A330-300

Forbedret Business Class på Airbus A330-300

Der er installeret helt nye Vantage lie-flat sæder samt flyttet lidt rundt i Business Class-kabinen. Det betyder, at 90 % af alle passagerer i den forreste del af flyet vil sidde på en gangplads.

Airbus A330-300 flyene benyttes fast på ruterne fra Helsinki til Beijing, Delhi og Seoul. På ruterne til Hong Kong og Shanghai benytte A340-300 fly, mens de resterende interkontinentale ruter flyves i et mix af de to flytyper.

Efter årets første elleve måneder har mere end 1,1 mio. passagerer rejst via Helsinki til og fraAsien. Størst fremgang har der været på ruterne til Seoul (26 %) og Hong Kong (10 %), mens Bangkok-ruten med to daglige afgange har haft flest passagerer.

x

Læs Også

Widerøe klar med første jetruter

Det norske flyselskab Widerøe skal fra maj 2018 for første gang nogensinde operere med jetfly, og de første ruter går til Finland.

Rusland-aftale sikrer ny Kina-rute

Finnair åbner selskabets sjette rute til det kinesiske fastland, efter at Rusland har givet adgang til flere overflyvninger.

Asien-trafikken vokser 20 procent hos Finnair

Finnair kom godt igennem juli, og alene på Asien-ruterne var der en en fremgang på 20 procent, hvilket sikrede flere end 200.000 passagerer på disse ruter.

Overhaler SAS og Norwegian på indtjening

Finnair har præsenteret et halvårsresultat før skat på 548 mio. kroner, og har således klaret sig bedre end SAS og Norwegian, der begge kom ud med store underskud.

Ny Finnair A350 med flere sæder

Finnair har fået leveret det første Airbus A350-fly med 336 sæder, hvilket er 13 procent flere end i de første ni fly af denne type.

Helsinki indvier ny finger

Ny finger med små vigtige detaljer skal styrke Helsinkis position som knudepunkt for flytrafikken mellem Europa og Asien.