Fort Lauderdale første Norwegian-destination fra CPH

CHECK-IN.dk erfarer, at Fort Lauderdale i Florida bliver Norwegians første langdistance-destination fra Københavns Lufthavn.

På et pressemøde i Københavns Lufthavn i dag klokken 11.30 vil Norwegians topchef Bjørn Kjos løfte sløret for, hvor Norwegians første langdistanceflyvninger fra København kommer til at gå hen. Men CHECK-IN.dk kan allerede nu afsløre, at første destination bliver Fort Lauderdale i staten Florida i USA. Ruten får premiere i vinteren 2013/2014.

Fort Lauderdale Lufthavnen er placeret få kilometer fra verdens tredjestørste krydstogtshavn, Port Everglades, og under en times kørsel fra Miami. Fra Fort Lauderdale er det også muligt inden for 3-4 timer at nå blandt andet Disney World og Universal Studios syd for Orlando.

Nabolufthavnen Miami er nummer tre på Københavns Lufthavns liste over ubetjente ruter. Knap 60.000 passagerer rejste i 2012 mellem København og Miami med en eller flere mellemlandinger undervejs. Men da målgruppen for Norwegians flyvninger til Florida næsten udelukkende er ferierejsende, så får det ikke den store betydning, om flyet sætter hjulene ned i Miami eller Fort Lauderdale. Langt hovedparten af passagererne forventes nemlig at leje en bil for at holde ferie i Florida eller gå ombord på et krydstogtskib, når de er kommet frem.

Byen Fort Lauderdale har knap 200.000 indbyggere og kaldes ofte for ”Amerikas Venedig” på grund af sine mange kanaler.

15 år gamle Airbus-fly
Det er endnu uvist om de første passagerer kommer til at tage plads på de spritnye Boeing 787 Dreamliner-fly, som Norwegian efter planen skulle have haft det første eksemplar af i næste måned. På grund af Dreamlinerens verdensomspændende flyveforbud er leveringen af Norwegians to første Dreamlinere nemlig forsinket og når ikke at blive leveret til premiereflyvningerne fra Oslo og Stockholm til New York og Bangkok med start i maj og juni. Derfor bliver premieren gennemført med to 15 år gamle Airbus A340-fly magen til dem blandt andet SAS anvender. Hvornår de to fly leveres afhænger af hvornår flyveforbuddet ophæves og hvor hurtigt derefter Boeing kan få leveret flyene. Flyveforbuddet har været en realitet i snart to måneder.

Norwegian skal efter planen modtage sin tredje Dreamliner i slutningen af i år, og det er sandsynligvis det fly, som skal indsættes på ruten mellem København og Fort Lauderdale – hvis Dreamlinerne må flyve og Boeing ikke er kommet så langt bagud med produktion og testflyvninger, at leveringen bliver forsinket.

Læs også:

Norwegian starter langdistance-flyvninger fra CPH

Norwegian har fundet sin Dreamliner-erstatning

x

Læs Også

Ryanair: Ny takstrabat favoriserer SAS

Der er ikke udelt begejstring for det nye takstudspil fra Københavns Lufthavn. Ryanair mener, at takstrabatterne favoriserer SAS, mens Norwegian er afventende.

Lavere takster skal styrke hub-status i CPH

For at styrke sin hub-position sænker CPH taksterne markant og vil give særligt store rabatter til flyselskaberne på de danske indenrigsruter og regionale feeder-ruter.

Flyselskaber begejstrede over takstnedsættelse

Danish Air Transport og SAS tager begge positivt imod Københavns Lufthavns udspil om at sænke taksterne fra den 1. april 2018, og der er prisnedsættelser på vej.

VisitDenmark: Mahan-rute hurtigt glemt

Danmark gik med lukningen af iranske Mahan Airs CPH-rute i 2017 glip af op mod 10.000 kinesiske overnatninger, vurderer VisitDenmark.

Københavns Lufthavn taler med naboerne

Københavns Lufthavn er gået i offensiven for at pleje forholdet til sine naboer. Ikke alt i charmeoffensiven fungerer dog lige godt.

EasyJet åbner endnu en Berlin-rute fra CPH

EasyJet får om kun en måned sin anden rute mellem København og Berlin, når Københavns Lufthavn bliver en del af lavprisselskabet lynoffensiv i Berlin Tegel-lufthavnen.