Forventer et SAS-underskud på en halv milliard

SAS vil tirsdag morgen offentligøre tal for første kvartal af regnskabsåret 2017/18, og Sydbanks chefanalytiker forventer et underskud på en halv milliard kroner.

Vintermånederne er traditionelt den del af året, hvor flyselskaberne har vanskeligt ved at tjene penge, da efterspørgslen er noget svagere på dette tidspunkt af året.

Derfor er der heller ikke de store forventninger til den kvartalsrapport, som SAS vil præsentere tirsdag morgen kl. 08.00.

Regnskabsåret i det skandinaviske flyselskab går fra den 1. november til den 28. oktober, så det er således resultatet af anstrengelserne for november, december og januar, som SAS vil løfte sløret for.

Ifølge Sydbank, der følger SAS-aktien tæt, er der udsigt til en beskeden omsætningsfremgang på 0,5 procent fra 8.957 millioner svenske kroner til 9.002 millioner svenske kroner.

“Vi forventer, at SAS fortsætter den positive udvikling i salg af tilknyttede services, og at selskabets samlede omsætning i kvartalet stiger marginalt i forhold til året i forvejen,” skriver aktieanalysechef Jacob Pedersen i en optakt til kvartalsregnskabet.

Stor tillid til forretningsmodellen
Til gengæld er der heller ikke udsigt til den store fremgang i resultatet. Sydbank forventer,at SAS vil præsentere et driftsunderskud på 528 millioner svenske kroner mod 577 millioner svenske kroner i samme periode året før. Nettoresultatet skønnes at blive et minus på 653 millioner svenske kroner – eller hvad der svarer til 478 millioner danske kroner –  i første kvartal af regnskabsåret 2016/17.

“SAS har allerede offentliggjort tal for trafikudviklingen i første kvartal. Den har været knapt så god, som vi på forhånd forventede. SAS har øget kapaciteten med beskedne 0,7 procent, men trafikken er faldet med 5,7 procent i forhold til det trafikstærke første kvartal 2016/17, der var positivt påvirket af SAS´ 70 års fødselsdagskampagne,” forklarer Jacob Pedersen.

Det er færre passagerer på billige billetter, der sikrer, at resultatet ikke bliver værre end et fald på 100 millioner svenske kroner i trafikindtægterne. Til gengæld er der 150 milioner svenske kroner at hente fra det igangværende besparelsesprogram, og det er samlet set medvirkende til at sikre en forbedring i den underliggende indtjening på 100 millioner svenske kroner.

“Vi forventer, at SAS – på trods af underskud i første kvartal – vil signalere stor tillid til, at forretningsmodellen kan levere høj indtjening i år, selvom det bliver et år med behersket vækst,” fastslår Sydbank-analytikeren.

SAS-aktien lukkede fredag i kurs 14,90 på Københavns Fondsbørs, og det repræsenterer et fald på 21,58 procent i løbet af de seneste tre måneder.

 

Relaterede artikler:

Bedste SAS-regnskab siden år 2000

SAS flyver under radaren

Analytiker: SAS-aktien er prissat for lavt

Sydbank: Overraskende stærk SAS-indtjening

x

Læs Også

SAS og Korean Air skal flyve asiatiske turister til Norge

SAS vil i den kommende sommer flyve japanske turister fra Tokyo til Bergen, mens Korean Air kommer i næsten fast rutedrift til Oslo Lufthavn.

Midlertidigt tronskifte i Skandinavien

I februar har Oslo Lufthavn midlertidigt overhalet Københavns Lufthavn som den største lufthavn i Norden målt på antal passagerer.

Isslag fik Flybe til at sætte fem SAS-fly på jorden

Flybe, der opererer fem ATR72-600 for SAS, måtte i lørdags midlertidigt sætte samtlige fem fly på jorden som følge af en unormal vejrsituation.

Verdens største lufthavne i 2017

Tokyo-Haneda henter ind på Atlanta, Beijing og Dubai, mens New York-JFK blev overhalet af fem lufthavne og røg ud af top20-listen med de største lufthavne i verden.

SAS: Kvalitet på indenrigsrute ikke god nok

Koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen fra SAS erkender, at punktligheden på indenrigsruten til Aarhus ikke har været god nok.

SAS er udfordret med München-rute fra Aarhus

Den storstilede strategiske SAS-offensiv i Aarhus Lufthavn blev torsdag drøftet på et møde i Erhverv Aarhus, og her var der fokus på München-ruten.