Forventer et SAS-underskud på en halv milliard

SAS vil tirsdag morgen offentligøre tal for første kvartal af regnskabsåret 2017/18, og Sydbanks chefanalytiker forventer et underskud på en halv milliard kroner.

Vintermånederne er traditionelt den del af året, hvor flyselskaberne har vanskeligt ved at tjene penge, da efterspørgslen er noget svagere på dette tidspunkt af året.

Derfor er der heller ikke de store forventninger til den kvartalsrapport, som SAS vil præsentere tirsdag morgen kl. 08.00.

Regnskabsåret i det skandinaviske flyselskab går fra den 1. november til den 28. oktober, så det er således resultatet af anstrengelserne for november, december og januar, som SAS vil løfte sløret for.

Ifølge Sydbank, der følger SAS-aktien tæt, er der udsigt til en beskeden omsætningsfremgang på 0,5 procent fra 8.957 millioner svenske kroner til 9.002 millioner svenske kroner.

“Vi forventer, at SAS fortsætter den positive udvikling i salg af tilknyttede services, og at selskabets samlede omsætning i kvartalet stiger marginalt i forhold til året i forvejen,” skriver aktieanalysechef Jacob Pedersen i en optakt til kvartalsregnskabet.

Stor tillid til forretningsmodellen
Til gengæld er der heller ikke udsigt til den store fremgang i resultatet. Sydbank forventer,at SAS vil præsentere et driftsunderskud på 528 millioner svenske kroner mod 577 millioner svenske kroner i samme periode året før. Nettoresultatet skønnes at blive et minus på 653 millioner svenske kroner – eller hvad der svarer til 478 millioner danske kroner –  i første kvartal af regnskabsåret 2016/17.

“SAS har allerede offentliggjort tal for trafikudviklingen i første kvartal. Den har været knapt så god, som vi på forhånd forventede. SAS har øget kapaciteten med beskedne 0,7 procent, men trafikken er faldet med 5,7 procent i forhold til det trafikstærke første kvartal 2016/17, der var positivt påvirket af SAS´ 70 års fødselsdagskampagne,” forklarer Jacob Pedersen.

Det er færre passagerer på billige billetter, der sikrer, at resultatet ikke bliver værre end et fald på 100 millioner svenske kroner i trafikindtægterne. Til gengæld er der 150 milioner svenske kroner at hente fra det igangværende besparelsesprogram, og det er samlet set medvirkende til at sikre en forbedring i den underliggende indtjening på 100 millioner svenske kroner.

“Vi forventer, at SAS – på trods af underskud i første kvartal – vil signalere stor tillid til, at forretningsmodellen kan levere høj indtjening i år, selvom det bliver et år med behersket vækst,” fastslår Sydbank-analytikeren.

SAS-aktien lukkede fredag i kurs 14,90 på Københavns Fondsbørs, og det repræsenterer et fald på 21,58 procent i løbet af de seneste tre måneder.

 

Relaterede artikler:

Bedste SAS-regnskab siden år 2000

SAS flyver under radaren

Analytiker: SAS-aktien er prissat for lavt

Sydbank: Overraskende stærk SAS-indtjening