Nordica Bombardier CRJ700 (Foto: Pedro Aragão | Creative Commons 3.0)

Fra seks til 16 fly og 63 procent passagervækst

Estiske Nordica transporterede i 2017 flere end 600.000 passagerer, og selskabet øgede med 10 fly, hvoraf fem kom fra Jet time og SAS.

Den 8. november 2015 gennemførte Nordica den første flyvning, efter at selskabet var blevet etableret seks uger tidligere i kølvandet på konkursen i Estonian Air.

Sidenhen er det gået rigtig stærkt for det estiske flyselskab, og alene i 2017 voksede passagertallet med 63 procent til samlet 613.000 passagerer. Dermed er selskabet ved at vinde fodfæste i Tallinn Airport, hvor selskaber som airBaltic, Finnair og Ryanair også fylder godt.

“Vi opnåede mere i løbet af året end vi havde planlagt, og vil vil først og fremmest takke vores passagerer for deres tillid og vores partnere for at arbejde med os. Vi er nu blevet det mest foretrukne flyselskab blandt estiske rejsende, men i år ønsker vi at rette vores opmærksomhed mod at udvikle vores services og forbedre kvaliteten,” siger Jaan Tamm, der er bestyrelsesformand i Nordica.

Væksten er dog ikke gået ud over bundlinjen, for det estiske flyselskab meddeleler allerede nu, at man har lavet et overskud i 2017, som er det andet finansår i selskabets korte historie.

Overtog fem “danske” fly
Grundlaget for passagervæksten har været en udvidelse af flyflåden. Samlet er der blevet udvidet fra seks til 16 fly fordelt på tre flytyper. Nordica råder i dag over fem ATR72-600, der primært beskæftiges på regionale ruter for SAS via datterselskabet Regional Jet. Herudover er der to Bombardier CRJ700 og ni CRJ900 i selskabets flåde.

Fem af flyene kommer fra skandinaviske selskaber. Tre ATR72-600 har tidligere været beskæftiget hos Jet Time, mens Nordica har overtaget to CRJ900 fra SAS.

Væksten hos Nordica vil ikke blive nær så markant i 2018, hvor det handler om at styrke kvaliteten. Men der bliver alligevel plads til at åbne tre nye ruter. Den 27. april åbner Nordica en rute mellem Tallinn og København opereret med CRJ900, og i juni åbner sommerruter fra Tallinn til Ohrid i Makedonien og Constanta i Rumænien.

 

Relaterede artikler:

Nordica udvider på hollandsk CPH-rute

Ny Nordica-rute til København

Nordica CRJ700-fly på danske indenrigsruter

Nordica overtager SAS-fly

Nordica i strategisk samarbejde med LOT