Ryanair-fly i Aarhus Lufthavn.

God start til jyske Polen-ruter

De nye jyske Ryanair-ruter til Gdansk og Poznan er kommet godt fra start. I den første måned var der samlet flere end 4.000 passagerer på de to ruter.

I slutningen af oktober 2017 åbnede Ryanair to nye ruter til Polen fra henholdsvis Billund og Aarhus. Dermed valgte det irske lavprisflyselskab at supplere de to polske ruter, som Wizz Air indtil videre har betjent fra Billund.

Fra Billund åbnede Ryanair den 29. oktober med to ugentlige afgange til Poznan, mens Aarhus Lufthavn fik en flyforbindelse med to ugentlige afgange til den polske havneby Gdansk.

På forhånd havde de to jyske lufthavne offentliggjort nogle rimeligt optimistiske estimater for størrelsen af markedet, og dermed kunne trafiktallene for den første måned indikere, hvilken lufthavn, der var kommet bedst fra start med sin nye Polen-rute. Her skulle der målfoto til for at finde en afgørelse.

Ryanair havde i november i alt 2.057 passagerer på ruten mellem Aarhus og Gdansk, mens Billund kunne mønstre 2.047 passagerer på Poznan-ruten. Med samlet 18 flyvninger til og fra hver af de to jyske lufthavne i november måned landede belægningen samtidig på 60 procent, hvilket må siges at være en tilfredsstillende start for den første måned på en ny rute, der starter i lavsæsonen.

Trafikstyrelsens statistikker viser dog kun antallet af passagerer og ikke hvad Ryanair har solgt billetterne til. Her er det værd at notere sig, at der især for Gdansk-ruten fra Aarhus har været nogle slagtilbud med særligt lave priser.

100.000 passagerer i 2018
I forvejen flyver Wizz Air til både Gdansk og Warszawa fra Billund Lufthavn, og rent faktisk havde Ryanair fra Aarhus Lufthavn 244 flere kunder til Gdansk end Wizz Air havde på samme rute fra Billund i november. Det kunne tyde på, at der indtil videre er plads i markedet til begge ruter, hvis priserne er lave nok.

I de første 11 måneder af 2017 var der ifølge Trafikstyrelsens statistikker 593.526 passagerer på de danske flyruter til Warszawa, Gdansk, Krakow, Wroclaw og Poznan. Heraf var 55.604 passagerer – eller hvad der svarer til lige godt 9,4 procent – fra de to jyske lufthavne.

I 2018 vil der samlet kunne mønstres omkring 100.000 passagerer på de jyske Polen-ruter, hvis tendensen fortsætter i det nye år.

 

Relaterede artikler:

Luftbro mellem Vestdanmark og Polen

Ryanair åbner Polen-rute fra Billund

Ryanair åbner ny rute fra Aarhus Lufthavn

Billund Lufthavn får rute til Warszawa

Wizz Air åbner rute fra Billund