(Foto: Morten Lund Madsen)

Helsinki har flest japanske destinationer

Med Finnairs nye rute til millionbyen Fukuoka er Helsinki nu den europæiske lufthavn med flest destinationer i Japan.

Finnair og Helsinki Vantaa-lufthavnen har fundet en niche, som de dyrker intenst. Det handler om at gøre lufthavnen til et af de primære trafikknudepunkter mellem Europa og det nordøstlige Asien. Og nu kan lufthavnen fremover kalde sig den europæiske lufthavn med flest destinationer i Japan.

Det er Finnairs nye ruter mellem Helsinki og Fukuoka, der bringer Helsinki foran lufthavne som Paris Charles de Gaulle, Frankfurt og Amsterdam Schiphol. Finnair flyver fire gange om ugen med Airbus A330-300 på ruten, der blev indviet den 6. maj i år. Finnair er det eneste flyselskab, som flyver direkte mellem Japans sjettestørste by og Europa. Fukuoka har knap tre millioner indbyggere og er beliggende i den sydlige ende af ”Solens Rige”.

Dele med Frankfurt
Helsinkis førsteplads er når man tæller på antallet af byer. Hvis man tæller antallet af lufthavne, så må den finske hovedstadslufthavn stadig dele titlen med Frankfurt-lufthavnen. For hvor Helsinki kun har ruter med Finnair og Japan Airlines til Tokyos Narita-lufthavn, så har Frankfurt også ruter til Tokyos Haneda-lufthavn. Og målt på antallet af ugentlige flyvninger mellem Europa og Japan, så kommer Helsinki kun ind på en femteplads.

Foruden ruterne til Fukuoka og Tokyo-Narita, så har Helsinki også ruter til Nagoya og Osaka. Tokyo-ruten betjenes af både Finnair og Japan Airlines, mens Finnair er alene på de tre øvrige ruter.

Finnair har i alt 19 helårs- og sæsonruter mellem Helsinki og Asien. Flyselskabet drager fordel af at Finland er en time foran resten af Europa. Det betyder, at selskabet kan flyve mellem Helsinki og de fleste asiatiske destinationer på under 24 timer og derfor kun skal bruge et fly per rute. Andre selskaber skal typisk lægge beslag på 1,5 fly per rute til Asien.

 

Relaterede artikler:

Store forventninger til ny Helsinki-rute

Finnair vil kopiere Icelandair-produkt

Finnair åbner to nye ruter til Asien

Vil investere milliardbeløb i Helsinki Lufthavn

x

Læs Også

Norwegian skruer igen op for CPH-rute

Norwegian øger i sommeren 2018 kapaciteten på sin rute mellem Københavns Lufthavn og Helsinki. Det samme gjorde selskabet sidste år.

Finnair-fly lettede med snerydningskøretøjer på banen

Et fly af typen ATR72 fra flyselskabet Norra - på vegne af Finnair - lettede fra Helsinki Vantaa, da der stadig befandt sig snerydningskøretøjer inden for startbanens sikkerhedsområde.

Finnair officielt flyselskab i EU-Kina Turiståret

Finnair er blevet udvalgt som det officielle flyselskab, der skal stå for flytransporten i forbindelse med afviklingen af EU-Kina Turiståret 2018.

Kinesere udebliver fra nordisk rute

Det var ingen held ved det kinesiske selskab Lucky Air, der i denne uge skulle have startet flyvninger fra Kunming og Chengdu til Helsinki.

Finnair med passagerrekord og flere Asien-afgange

Finnair kom i nærheden af 12 millioner passagerer i 2017, og i 2018 kommer der ekstra afgange på fire Asien-ruter.

Nordiske luftfartsaktier blev mere værd i 2017

Aktionærerne hos Finnair og SAS kunne hjemtage store gevinster i 2017, mens der blev tabt milliarder hos de investorer, der havde satset på Norwegian og Icelandair.