Dubai International Airport. Foto: Dubai Airports.

Hurtigere paskontrol i Dubai

Dubai Airports har installeret 20 nye og forbedrede ’smart gates’ i Dubai International Terminal 1.

En stribe på 20 nye smart gates er installeret side om side med de 10, der blev installeret i december i i lufthavnens Terminal 1. Det betyder, at der nu er installeret i alt 127 smart gates i lufthavnen. Smart gates forkorter den gennemsnitlige tid, der bruges på paskontrol fra minutter til under 10-15 sekunder.

Introduktionen af de seneste 20 smart gates falder sammen med starten på Emiraternes innovationsmåned, der sidste år blev sat i værk af Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, vicepræsident og premierminister for De forenede arabiske Emirater, UAE, og statsoverhoved i Dubai for at fremme landets innovationskultur.

Kun 17 procent bruger dem
“Dubai Airports søger hele tiden muligheder for udvikling, der kan gøre flyrejsen enklere og mere komfortabel for de rejsende. Og det er lige det, smart gates gør ved at reducere kontroltiden til 10-15 sekunder og dermed forkorte køerne”, sagde Michael Ibbitson, Executive Vice President, Technology & Infrastructure for Dubai Airports. “Men det er overraskende, at kun 17 procent af vores passagerer benytter den nye service. Hvis man bor i UAE kan man benytte sit borgerkort og hvis man har et maskinlæsbart pas, kan det spare de rejsende tid og gøre rejsen behageligere”.

“Smart gates i Dubai International er resultat af en løbende udvikling og tæt samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Dubai Airports. Vi er stolte over slutresultatet, som letter rejsen for millioner af flypassagerer, et tal som fortsat vil stige”, sagde Thani Al-Zaffin, generaldirektør og bestyrelsesmedlem hos emaratech, der har udviklet projektet.

I alt benyttede 5,5 millioner rejsende smart gates i lufthavnen i 2017. Dubai International er den første lufthavn i regionen, der tager de automatiske paskontroller i brug.

Relaterede artikler:

MAX-fly på Dubai-rute fra Skandinavien

Ny passagerrekord i Dubai

Emirates: Øget samarbejde med flydubai

x

Læs Også

Dubai-flyselskaber smelter sammen

Emirates og flydubai, der har samme ultimative ejer, slår pjalterne sammen, men vil fortsat have to forskellige ledelser.

Dubai og Istanbul slipper fri af elektronikforbud

Lufthavnene Dubai International og Istanbul Atatürk slipper for elektronikforbud i håndbagagen på USA-flyvninger til stor lettelse for Emirates Airline og Turkish Airlines.

Abu Dhabi først til at slippe af med elektronikforbud

Abu Dhabi blev den første til at slippe af med det forbud mod elektronik i håndbagagen på USA-flyvninger, som USA i marts dikterede i 10 lufthavne.

Emirates: Øget samarbejde med flydubai

Emirates' topchef vil gerne øge samarbejdet med lavprisselskabet flydubai, der har samme ejer som Emirates og ikke flyver på de samme ruter.

Husk pas til Tyskland

Tysk midlertidig grænsekontrol får Politiet til opfordre de rejsende til at medbringe det pas, som man alligevel altid skal have med - hvis man vil hjem igen.

Her er verdens største lufthavne i 2016

Amsterdam-Schiphol har sammen med to asiatiske lufthavne haft den største passagervækst i 2016, men London er stadig verdens største lufthavnsby.