Hangar 51 er navnet på IAG's særlige acceleratorprogram, hvor man finder spændende teknologivirksomheder at investere i.

IAG investerer i teknologifirmaer

Efter en lang udvælgelsesproces har IAG valgt at investere i to små teknologifirmaer, der sammen med IAG skal gøre livet lettere for de rejsende.

International Airlines Group (IAG) kaster sig nu ud i at eje andele af teknologivirksomheder. Den europæiske luftfartskoncern, der ejer British Airways, Iberia, Vueling og Aer Lingus, har således købt sig ind i de to små virksomheder Esplorio og Vchain. Virksomheder skal nu med IAG i ryggen arbejde videre med at udvikle deres produkter til gavn for kunderne.

Esplorio har udviklet en app, der automatisk kan skabe indhold ved blandt andet at checke de rejsende ind på de sociale medier, når de ankommer til deres yndlingssteder, spore deres rejseruter og uploade deres billeder til en rejsejournal. Det hele sker uden manuel interaktion. IAG vil tilbyde kunderne adgang til Esplorio’s app og håber det vil give kunderne et rigt indhold, der ikke er tilgængeligt i dag, og kan inspirere til nye fantastiske eventyr.

Vchain’s teknologi tillader kunderne at have kontrol over deres data og hjælper dem med at komme hurtigere gennem lufthavne. Omkring 50 procent af passagererne laver fejl, når de sender passageroplysninger til flyselskaber før deres flyvninger. Oplysningerne skal derefter rettes manuelt i lufthavnen. Vchain har testet en prototype, der automatisk registrerer disse unøjagtigheder og muliggør øjeblikkelige korrektioner online. I løbet af de kommende måneder vil live-testene blive udvidet til et fuldt kommercielt produkt til IAG.

IAG arbejder også med Vchain som en del af IATA’s One Identity-program. Målet er at fremskynde lufthavnsprocesserne ved at bruge biometri og digital godkendelse.

Spillet ind med ideer
De to virksomheder er blevet udvalgt gennem IAG’s såkaldte acceleratorprogram Hangar 51, hvor mere end 450 start-ups og etablerede teknologivirksomheder har spillet ind med deres ideer. Efter en speeddating-seance, hvor virksomhederne havde mulighed for at holde en ”elevatortale” om deres produkt eller teknologi, blev fem virksomheder udvalgt til at tilbringe 10 uger i IAG’s hovedkontor. Her arbejdede de videre med deres projekter i samarbejde med IAG’s eksperter.

Til sidst blev Esplorio og Vchain så udvalgt til at fortsætte samarbejdet med IAG og få økonomisk rygdækning fra IAG.

“Hangar 51 har været en fantastisk mulighed for at arbejde sammen om forretningsudfordringer og kombinere IAGs branchekompetence med opstarternes hurtighed og fleksibilitet. De to virksomheder vi investerer i, har potentialet til at tilføre stor værdi, indhold til vores kunder og driftseffektivitet. Dette har været vores første globale acceleratorprogram, og det vil bestemt ikke være vores sidste,” siger Stephen Scott, IAG’s chef for global innovation.

 

 

Relaterede artikler:

Globalt rejsesamarbejde om ny teknologi

Finnair vil ansætte 70 digitale eksperter

SAS vil gøre det nemmere at finde bonusrejser

x

Læs Også

Langvarig kabinekonflikt er løst

En lønkonflikt mellem British Airways og dele af kabinebesætningen har været en af de længstvarende i Storbritannien, men nu er parterne endelig kommet til enighed.

Markerer europæisk Dreamliner-herredømme

British Airways får i dag selskabets Dreamliner nummer 25, mens Norwegian vil nå op på 21 eksemplarer af drømmeflyet inden årets udgang.

Ny Dreamliner-rute til Seychellerne

British Airways vender næste forår tilbage til Seychellerne med en rute fra London-Heathrow efter næsten 13 års fravær.

Norwegian og SAS aflyser Florida-flyvninger

Orkanen Irma skaber store problemer, og Norwegian og SAS aflyser samtlige Florida-flyvninger i de kommende dage, hvilket vil berøre omkring 2.000 skandinaviske passagerer.

Flere British Airways-ruter fra Gatwick

Da British Airways har begrænsede vækstmuligheder i London Heathrow bruger selskabet London Gatwick til at kunne vokse. Nu med lufthavnens første Canada-rute.

Første europæiske rute til Nashville

British Airways åbner i maj næste år en direkte rute fra London til musikbyen Nashville i den amerikanske delstat Tennessee.