Iberia åbner to skandinaviske ruter

Reykjavik bliver ikke Iberia Express’ eneste nye nordiske destination i 2016. En norsk og en svensk by får også besøg af selskabet.

Mulighederne for at komme fra Skandinavien til den spanske hovedstad Madrid bliver en lille smule bedre, når Iberia Express til juni næste år åbner to nye ruter fra sin base i Madrid til Oslo Gardermoen og Gøteborg Landvetter-lufthavnene. Det annoncerede selskabet i sidste uge sammen med annonceringen af en rute fra Palma de Mallorca til Stuttgart i det sydlige Tyskland.

Iberia Express kommer til Oslo første gang den 18. juni og skal flyve fra Gardermoen til Madrid to gange og ugen hver onsdag og lørdag. I dag er Norwegian alene om at betjene ruten med to ugentlige flyvninger.

To dage senere – den 20. juni – begynder selskabet at flyve til Gøteborg. Også her bliver der tale om to ugentlige flyvninger.

Feede rejsende ind
Ruterne til Oslo, Gøteborg og Stuttgart slutter sig til seks nye ruter i 2016, som Iberia Express allerede har annonceret. Det er Birmingham, Bordeaux, Cork, Reykjavik, Malta og Rennes i Frankrig.

Iberia Express er et datterselskab af det spanske flyselskab Iberia. Iberia Express startede i 2012 og tager sig af en del af kort- og mellemdistanceflyvningerne for moderselskabet. En vigtig del af datterselskabets opgave er at feede rejsende ind fra europæiske byer til det fælles trafikknudepunkt i Madrid Barajas-lufthavnen, så de kan skifte til Iberias langdistanceflyvninger til blandt andet Central- og Sydamerika.

x

Læs Også

Første Iberia-fly med Premium Economy

Iberia har præsenteret det første langdistancefly med ny Premium Economy-kabine. Næste sommer vil op imod 30 fly være opgraderet med de nye sæder.

Flybesætning kom sejlende til lufthavnen

Med tre timers forsinkelse kunne et Iberia-fly forlade lufthavnen i Caracas, da besætningen på grund af omstændighederne var nødt til at sejle til lufthavnen.

Oneworld har den højeste punktlighed

Oneworld-alliancen har endnu engang slået konkurrenterne i Star Alliance og SkyTeam på den bedste punktlighed i netværket.

KLM og Iberia deler punktligheds-titel

Titlen som verdens mest punktlige flyselskab er blevet delt op i to. Derfor kan både KLM og Iberia kalde sig verdens mest punktlige i 2016.

Nye destinationer i Colombia fra Europa

Både KLM og Iberia vil opgive at flyve til Cali i sommertrafikprogrammet 2017. Det åbner op for to nye destinationer i Colombia.

Iberia følger konkurrenterne og lancerer premium-klasse

Rejsende med Iberia kan fra næste sommer se frem til en ny kabineklasse hos det spanske flyselskab.