Icelandair åbner to nye USA-ruter

Icelandair får sin 17. og 18. rute til Nordamerika, når selskabet næste år begynder at flyve til to destinationer på USA’s østkyst.

Icelandair udvider nu sit rutenetværk med en ny helårlig rute fra Reykjavik til Tampa International airport (TPA) i den amerikanske stat Florida og en sæsonrute fra Reykjavik til Philadelphia International Airport (PHL) i staten Pennsylvania. Flyvningerne til Philadelphia begynder 30. maj næste år med fire ugentlige afgange på onsdage, fredage, lørdage og søndage. Den 6. september næste år begynder Tampa Bay-ruten med to ugentlige afgange på mandage og torsdage.

”Tampa Bay og Philadelphia vil yderligere styrke Icelandairs tilstedeværelse i det østlige USA, ved bedre at kunne betjene vores passagerer med hurtigere rejsetider til mere end 25 destinationer i Europa. Beboerne i Florida og Philadelphia vil nu have et forfriskende alternativ når de rejser til Island og videre, mens islændinge og europæere vil have direkte adgang til solrige strande og de mange attraktioner i Tampa Bay området samt direkte adgang til den historiske by Philadelphia, USA’s femte største by. Det er et spændende og betydningsfuldt øjeblik for Icelandair og vi ser frem til at byde både Philadelphia og Tampa Bay velkommen ombord i 2017,” siger Birkir Holm Godnason, direktør for Icelandair.

Med dagens annoncering af Tampa Bay og Philadelphia, vil Icelandair nu tilbyde service til 18 nordamerikanske destinationer fra Skandinavien.

Ved den mexicanske golf
Philadelphia er en af de vigtigste historiske byer i USA, hvor både Uafhængighedserklæringen (1776) og forfatningen (1787) blev bekræftet og underskrevet. Byen er en af de største i USA og med de omkringliggende områder er befolkningen på ca. 7,2 mio. Icelandair flyver om sommeren fire gange om ugen til den internationale lufthavn i byen, som er blandt de største lufthavne Nordamerika.

Tampa i Florida ligger ved den Mexicanske Golf og er centrum for administration og service for de 4,5 millioner beboere i området. Det er især kendt for turisme og kystbyer som St. Petersborg, Clearwater Beach og Sarasota. Tampa ligger mindre end to timers kørsel fra Orlando og Disneyworld.

 

 

Relaterede artikler:

Icelandair med to Boeing 767-ruter til Skandinavien

Icelandair indtog Montreal

Icelandair er tilbage i Chicago

Icelandair med Boeing 767 til 10 destinationer

Icelandair indgår samarbejde med USA-flyselskab

x

Læs Også

Icelandair-overskud mere end halveret

Konkurrencen er hård og markedet er udfordrende, hvorfor Icelandair i 2017 fik reduceret sit overskud med næsten 60 procent i forhold til året før.

Icelandair vil prioritere eftermiddagsfly

Icelandair vil i den kommende sommer inden for samme time sende ni fly afsted til Keflavik med op til 1.850 passagerer fra fire nordiske hovedstæder.

WOW air haler ind på Icelandair

De to førende islandske flyselskaber har vokseværk, og WOW air forventer i 2018 at transportere næsten ligeså mange passagerer, som Icelandair gjorde i 2017.

Ny San Francisco-rute fra Norden

Icelandair har annonceret den tredje USA-rute i løbet af en uge. Denne gang hedder destinationen San Francisco.

Icelandair vender tilbage til Baltimore

Icelandair får sin 20. nordamerikanske destination, når selskabet til maj vender tilbage til Baltimore-Washington lufthavnen efter 10 års fravær og nu skal konkurrere direkte med lokalrival.

Fortsat fuld fart på i Keflavik

Keflavik-lufthavnen på Island fortsatte sin kolossale passagervækst i 2017 og forventer at runde 10 mio. passagerer i år. Ikke mindst takket være en stribe nye USA-ruter.