SAS-fly i Aarhus Lufthavn.

Ikke komplet Plus-produkt med SAS fra Aarhus

SAS markedsfører lounge-adgang og Fast Track inkluderet i Plus-billetter på syv udenlandske ruter fra Aarhus Lufthavn. Men ydelserne findes ikke.

I april måned indleder SAS en storstilet satsning i Aarhus Lufthavn, idet det skandinaviske flyselskab investerer et trecifret millionbeløb i etablering af seks nye ruter samt udvikling af en eksisterende.

Det bliver nemlig muligt at flyve med SAS direkte til Oslo, Stockholm-Arlanda, München, Nice, Mallorca, Split samt Málaga, som SAS introducerede på rutekortet sidste år.

For de kunder, der vælger at bestille nogle af de 300.000 nye billetter – som SAS vil sætte til salg fra Aarhus Lufthavn – på selskabets hjemmeside, vil der være mulighed fort at vælge mellem to serviceklasser, henholdsvis Go og Plus.

Vælger man at rejse i Go får man gratis kaffe og te samt mulighed for at optjene EuroBonus-point, hvis man er iblandt de op imod fem millioner medlemmer af det populære loyalitetsprogram. Det er også muligt at rejse på Plus, og på denne serviceklasse får man ifølge SAS-hjemmesiden udover et måltid også adgang til lounge og Fast Track.

SAS-hjemmeside, der tilbyder lounge og Fast Track på Plus-billetter fra Aarhus Lufthavn.

Ikke afklaret omkring securityspor
Men i Aarhus Lufthavn er der ikke i dag en Fast Track, selvom mange sikkert vil hævde, at det ikke er nødvendigt, da der sjældent opleves lange køer i den lille regionale lufthavn. Der findes godt nok en lounge i lufthavnen, men den er i dag kun tilgængelig for passagerer rejsende med Sun-Air på British Airways-ruterne til Oslo, Stockholm-Bromma og Gøteborg,

Dermed mister Plus-kunder ved afrejse fra Aarhus Lufthavn nogle fordele, som man i stedet får, hvis man rejser fra eller via Københavns Lufthavn.

“Vi er stadig ved at se, hvordan vi indretter os i forhold til securityspor i lufthavnen. Der er et virkeligt hurtig og velfungerende security-spor til SAS-kunder i Aarhus Airport, som vores kunder i dag er glade for. Der er adgang til SAS Fast Track i København, Arlanda, Oslo med flere, hvor det giver mening at have et hurtigere spor,” forklarer pressechef Mariam Skovfoged fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Lounge-adgang sparet væk
Derimod er der ikke udsigt til, at de mange nye SAS-kunder i Aarhus Lufthavn, kommer til at tilbringe eventuel ventetid i en lounge, hvis rejsen er på Plus. Her lader det ikke til, at hverken SAS eller lufthavnen har en plan i ærmet.

“Der er ikke adgang til lounges i Billund og Aalborg, og det samme kommer også til at gælde i Aarhus,” lyder den korte forklaring fra pressechefen.

Forskellen er dog, at Aarhus Lufthavn ikke har et generelt lounge-koncept til flyselskaberne, som det er tilfældet hos de to jyske konkurrenter. Men her valgte SAS i begyndelsen af 2017 – som et led i et omfattende spareprogram – at lukke for adgangen til lounges i Billund og Aalborg.

 

Relaterede artikler:

Fra Aarhus til Nice med SAS

SAS-offensiv i Aarhus var ni måneder undervejs

SAS-gave til Aarhus var ikke helt ny

Syv SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn

SAS og Aarhus Lufthavn i strategisk samarbejde