Airbus A319-100 fra Air France. (Foto: Air France)

Ingen gensyn med Bordeaux-rute i CPH

Næsten 6.000 passagerer benyttede sidste sommer Air France-ruten mellem København og Bordeaux. I år må de se sig om efter andre muligheder.

Air France åbnede sidste år en sæsonrute fra København til Bordeaux med fire ugentlige afgange. Ruten startede op den 24. juli 2017 og sidste afgang blev gennemført den 3. september.

Tal fra Trafikstyrelsen viser, at der samlet var 5.761 passagerer på ruten, hvilket svarer til gennemsnitligt 125 passagerer per afgang baseret på i alt 24 rotationer. Det har tilsyneladende ikke været nok, for Air France har ikke sat ruten til salg i 2018.

“Vi kan oplyse, at flyvningerne mellem Bordeaux og København med Air France ikke er planlagt for denne sommer,” skriver Bordeaux Airport i en mail til CHECK-IN.dk.

Air France benyttede en kombination af Airbus A319 og A320 på ruterne, og halvdelen blev gennemført med 143-sæders A319 og den anden halvdel med A320 med 178 sæder. Det svarer til en gennemsnitlig belægning på 75 procent, hvilket er lige i underkanten på en højsæsonrute, der gerne skulle kunne trække en noget højere belægningsprocent.

Bedste flyforbindelse via Amsterdam
Tidligere har ruten til det franske vinområde været betjent af Norwegian, men det norske lavprisflyselskab tilbyder nu blot forbindelser fra henholdsvis Oslo og Stockholm til Bordeaux.

Den hurtigste forbindelse mellem København og Bordeaux vil således fremover være med hollandske KLM, der kan gennemføre rejsen på fire timer inklusive et flyskifte i Amsterdam-Schiphol.

Air France flyver i dag mellem Paris-CDG og henholdsvis København og Billund. Til København flyves der fem gange dagligt, mens ruten til Vestdanmark har to daglige afgange. I 2012 åbnede Air France en sommerrute mellem Marseille og København, men her er Air France tilsyneladende blev udkonkurreret af Norwegian, da det franske flyselskab ikke beflyver den længere.

Tidligere har Air France også haft flyvninger mellem København og henholdsvis Nice, Lyon og Strasbourg, men i dag skal der flyves via Paris-CDG eller Amstedam, hvis man vil benytte Air France-KLM til og fra disse franske destinationer.

 

Relaterede artikler:

SAS har fundet en ny Provence-lufthavn

Air France åbner ny rute fra København

 

x

Læs Også

Lavere priser på Storebælt presser Billund-rute

Indenrigsruten fra Billund til København havde i 2017 det laveste passagertal i 42 år, og de nye rabatter på Storebælt kan forhindre en trafikvækst trods udsigt til lavere billetpriser.

Icelandair åbner rute til Kansas City

Springvandenes by bliver til maj Icelandairs nyeste USA-destination.

Norwegian afviser snyd med IP-adresser

Der er mange myter om prissætning af flybilletter, og hos Norwegian afviser man, at kundernes IP-adresser benyttes til individuelt at differentiere billetpriserne.

Fynboer drømmer fortsat om rute-selskab

HCA Airport ved Odense fik pæn fremgang i 2017 og drømmer stadig om at få sat en stopper for snart 20 år uden ruteflyvning.

Billund Lufthavn får rute til Wien

Fra midten af november måned vil Billund Lufthavn være i stand til at tilbyde fire ugentlige flyvninger til Wien med et af Europas største lavprisflyselskaber.

Disse ruter får opstartsrabat i CPH

I alt 21 ruter bliver i øjeblikket understøttet af opstartsrabatter i Københavns Lufthavn. Ryanair står alene for en tredjedel af de 21 ruter.