Julemiddag i 10 kilometers højde

I den søde juletid serverer Emirates kalkun, SAS byder på medister og Københavns Lufthavn har gode råd til julerejsende, der medbringer kirsebærsovs og sylte.

Hvis man i disse dage flyver på juleferie med Emirates Airlines’ store Airbus A380-fly fra Københavns Lufthavn til Dubai, så vil man opleve, at flyselskabet har gjort sig umage for at gøre det ekstra ”julehyggeligt” ombord på det store fly med plads til 615 passagerer.

Passagerer på alle klasser kan se frem til et hyggeligt julemåltid, hvor der er kalkun på menuen og lækre kager til dessert. På Business Class får man serveret citronmarinerede kongerejer til forret, kalkun til hovedret og man kan for eksempel vælge en chokoladekuppel til dessert. Emirates Airlines har også sammensat en børnevenlig julemenu med kalkun, kartoffelmos og chokolade-brownies til dessert. Så hvis man havde sat næsen op efter and, brunkartofler og ris a la mande, så skal man selv medbringe det – og tilberede det når man når frem til sin feriedestination.

Gratis bamser til børnene
I anledning af julen får børn ombord også en bamse, isbjørnen Noel, sammen med et lunt tæppe. Isbjørnen er en del af Emirates’ serie af bamser, og der er dog kun et begrænset antal af denne specielle juleudgave – så det gælder om at holde sig til.

Rejser man med baby eller spædbarn, får man et gratis puslesæt med hagesmæk, ske, vådservietter, skifteunderlag, babycreme og bleer.

Efter julemiddagen kan passagerer vælge blandt masser af juleunderholdning. På underholdningssystemet ICE, der har over 2.500 kanaler, kan man finde juleklassikere som “Alene hjemme” og “Det er herligt at leve”, ligesom der er særlige julefilm for børn.

Snuppe lidt lun medister
Hos SAS har man også noteret sig, at julen står for døren. Det skandinaviske flyselskab har ikke særlig julemad ombord, men serverer julemad i sine lounges i tillæg til den almindelige buffet. Så har man adgang til en SAS-lounge før afrejse, så kan man snuppe lidt lun medister og nogle lune frikadeller samt lun rødkål, sild, karrysalat, risalamande med kirsebærsovs og juleøl.

Hvis man selv medbringer julemad til sydens sol, så minder Københavns Lufthavn om, at leverpostej, kirsebærsovs og sylte er væsker og derfor skal checkes ind. Det må ikke være i håndbagagen – ligesom det er tilfældet med vand og parfume.

Lufthavnen opfordrer desuden til at vente med at pakke gaverne ind, til man når sin destination. Har man pakket dem ind hjemmefra, kan det i særlige tilfælde været nødvendigt at pakke dem ud igen i sikkerhedskontrollen. Alternativt skal man pakke indpakkede gaver i den indchekkede bagage – ved siden af kirsebærsovsen og sylten.

 

 

Relaterede artikler:

Hvem flyver julemanden med?

Rejsebranchen uenige om julerejse-vaner

Star Tour-gæster vil væk fra julen