Wamos Air Boeing 747-400 (Foto: William Verguet)

Jumbojet kommer Norwegian til undsætning

Det er svært at opdrive ledig flykapacitet i denne sommer, og som følge af pilotmangel må Norwegian nu leje jumbojets og andre langdistancefly til europæiske ruter.

Ressourceknaphed har tvunget Norwegian til at indsætte det tunge kavaleri for at kunne afvikle flyvningerne i sommertrafikprogrammet. Senest har Norwegian været nødt til at benytte et 477-sæder stort Boeing 747-400 fly fra spanske Wamos Air (tidligere Pullmantur Air, red.) på selskabets europæiske ruter.

Jumbojetten med registreringen EC-KXN blev indlejet på en wetlease-aftale den 22. juni, hvor den første flyvning for Norwegian fandt sted mellem Oslo og Nice. Sidenhen har flyet været på vingerne 27 gange primært på Nice-ruten, men også på flyvninger fra Oslo til Barcelona, Málaga, Madrid, Budapest, Prag og Rom samt mellem Oslo og New York.

Men det kniber gevaldigt med punktligheden. Således har 21 af de 27 flyvninger været moderat eller svært forsinkede, hvilket sikkert ikke har vakt begejstring hos passagererne, der også måtte kigge langt efter de moderne fly, som Norwegian har markedsført sig på.

Det store langdistancefly blev oprindeligt leveret til Malaysia Airlines den 30. marts 1994 og har gennem tiden også været beskæftiget hos Air India, Garuda Indonesia samt Saudi Arabian Airlines.

Flere langdistancefly
Det er ikke kun den store jumbojet, der er kommet Norwegian til undsætning. Det har også været nødvendigt at indsætte et stort Airbus A340-300 fly fra portugisiske Hifly, der er storleverandør af flyvninger til det norske lavprisflyselskab, når der er tekniske problemer og kapacitetsmangel.

Det nye vikarfly (registrering 9H-JAI), red.) stammer dog fra Hifly Malta, der er et datterselskab af Hifly. Flyet er næsten 19 år gammelt og har tidligere været i tjeneste hos Singapore Airlines og Emirates.

A340-flyet gennemførte en rundtur fra Stockholm til Nice den 4. juli og har de sidste par dage fløjet mellem den svenske hovedstad og henholdsvis Barcelona, Málaga, Rom og Nice.

Udover de to langdistancefly, der i øjeblikket er på opgave for Norwegian, er der i sommertrafikprogrammet wetleaset fly og besætninger med flytyperne Boeing 737-300/400/800, Boeing 757-200 samt Airbus A320-200. Således er der ni flyselskaber fra ikke færre end syv lande, der i denne sommer hjælper med at betjene 40 destinationer i Norwegians europæiske rutenetværk.

 

Relaterede artikler:

Norwegian advaret om pilotmangel for længe siden

Norwegian-aflysninger rammer Danmark

Boeing 757 hos Norwegian

Her er Norwegians kludetæppe af flyselskaber

Langrutefly på ruter mellem Skandinavien og Europa

 

x

Læs Også

Forsinkede A320neo-fly fra Norwegian-selskab

Problemer med flymotorer betyder, at de nye fly, som HK Express har leaset fra Norwegian-selskabet Arctic Aviation, bliver yderligere seks måneder forsinket.

Millliardunderskud hos Norwegian

Mens mange flyselskaber rapporterer om rekordoverskud i 2017, må Norwegian præsentere et driftsunderskud på to milliarder norske kroner.

Flere ruteflyvninger fra København til Cypern

Bortset fra et par uger i højsommeren har det været småt med direkte flyvninger fra Danmark til solbeskinnede Cypern.

Effektiv service fra hittegodskontoret i CPH

ANMELDELSE: Kundeservice-afdelingen i Københavns Lufthavn leverer en rigtig god service, viser redaktørens ufrivillige test af afdelingen for glemte sager.

Bjørn Kjos: Godt vi er ude af 2017

Norwegian vil torsdag præsentere årsresultatet for 2017, og analytikerne forventer et underskud på op imod 1,5 milliarder norske kroner før renter og skat.

Atlantic-direktør: Vi lever og dør for Færøerne

Administrerende direktør Jóhanna á Bergi fra Atlantic Airways er klar til at imødegå konkurrencen fra SAS, som har ramt selskabets bundlinje hårdt.