Bombardier CRJ900-fly fra SAS i Aarhus Lufthavn (Foto: Aarhus Airport)

Jyske lufthavne holder øje med SAS

Lufthavnene i Aalborg og Billund frygter ikke det nye SAS-samarbejde med Aarhus Lufthavn, men der holdes øje med prissætningen af de nye ruter.

Det nye strategiske samarbejde mellem SAS og Aarhus Lufthavn har skabt opmærksomhed i Aalborg Lufthavn og Billund Lufthavn. De to jyske lufthavne, der i realiteten har delt det jyske marked-  med skillelinje nord for Aarhus – mellem sig, kan i fremtiden vente sig mere konkurrence fra Aarhus Lufthavn, efter at SAS har besluttet at etablere hele seks udenrigsruter samt opgradere kapaciteten på indenrigsruten til København.

Der bliver da også holdt et vågent øje med det nye samarbejde. I forvejen flyver SAS på indenrigsruterne til Aalborg og Billund, og fra Aalborg har SAS samtidig en rute til Oslo, mens Billund har ruter til Oslo og Stockholm.

Derfor kom det også som en overraskelse, at SAS ønskede at etablere ruter til netop Oslo og Stockholm fra Aarhus Lufthavn. Især efter at SAS for et års tid siden afprøvede mulighederne mellem Stockholm og Aarhus, men ruten måtte opgives efter 13 måneder officielt som følge af omdisponering af flyflåden, da Jet Time havde ønsket at træde ud af aftalen med SAS. Belægningen var tilsyneladende heller ikke noget at skrive hjem om.

“Man kan undre sig over, at SAS vil åbne en rute fra Aarhus til Stockholm, efter at de næsten lige har lukket den,” lyder den lakoniske kommentar fra administrerende direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn.

Holder øje med prissætningen
Lufthavnene i Aalborg og Billund frygter, at der vil ske en kannibalisering på de eksisterende ruter til Stockholm og Oslo fra de to jyske lufthavne.

“Vi er ikke bekymrede, men vi er opmærksomme. Vi synes ikke, at kunderne i Billund skal stilles ringere rent prismæssigt, så vil vil holde øje med prisudviklingen på de nye ruter til Stockholm og Oslo,” understreger administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn.

Allerede nu er det tydeligt, at prissætningen bliver anderledes på den nye Aarhus-rute til Stockholm. Her er prisen på SAS Plus fra Aarhus Lufthavn til Oslo 300 kroner billigere på morgenafgange i maj måned sammenlignet med Billund Lufthavn, mens prisforskellen er på 150 kroner på SAS Go. Her tilbyder SAS 70 sæders ATR72-600 turbopropfly fra Billund, mens Aarhus Lufthavn får 90 sæders Bombardier CRJ900-jetfly.

Nogenlunde enslydende melding kommer fra Aalborg Lufthavn.

“Vi bruger vores tid på at udvikle trafikken ud af Aalborg Lufthavn, men vi har et specielt fokus på prissætningen i Aarhus Lufthavn. Vi forventer, at SAS vil tilbyde kunderne det samme produkt til denne samme pris,” lyder det fra den nordjyske lufthavnsdirektør.

 

Relaterede artikler:

SAS: Tror på marked i Aarhus Lufthavn

Syv SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn

Aarhus Lufthavn: Vi har åremålsaftale med SAS

SAS og Aarhus Lufthavn i strategisk samarbejde

SAS opgiver fritidsruter fra Aarhus Lufthavn