Ole Wieth Christensen, ruteudviklingschef hos Swedavia og bestyrelsesmedlem i Aarhus Lufthavn.

Kendt brancheprofil i bestyrelsen for Aarhus Lufthavn

Ruteudviklingschef Ole Wieth Christensen fra den svenske lufthavnsoperatør Swedavia træder ind i bestyrelsen for Aarhus Lufthavn.

Det er slut med borgmestre og politisk udpegede medlemmer i Aarhus Lufthavns bestyrelse. Bestyrelsesformand Torben Boldsen har haft frie hænder til at udpege en ny bestyrelse, og nu er den nye bestyrelse blevet offentliggjort.

Her lader det til, at Aarhus Lufthavn har gjort et regulært scoop ved at tilknytte Ole Wieth Christensen til den ny bestyrelse i Aarhus Lufthavn. Ole Wieth Christensen er en særdeles anerkendt og velrespekteret brancheprofil med solid erfaring om ruteudvikling gennem sit tidligere virke i Københavns Lufthavn og den nuværende ansættelse som ruteudviklingschef hos den svenske lufthavnsoperatør Swedavia, der driver 10 svenske lufthavne.

“Jeg synes, at henvendelsen var meget spændende. Jeg har nået en alder (43 år, red.), hvor jeg synes at det kunne være udfordrende at beskæftige sig med bestyrelsesarbejde. Opgaven i Aarhus Lufthavn tiltaler mig, og jeg mener, at der må være et større potentiale i Danmarks næststørste by, end vi ser nu,” siger Ole Wieth Christensen til CHECK-IN.dk.

Flere ruter, modernisering og overskud
Den nye bestyrelse består udover bestyrelsesformand Torben Boldsen og Ole Wieth Christensen også af Terje Wammen, der er direktør og medejer i analysevirksomheden Epinion, Ole Bak, som blandt andet er tidligere administrerende direktør i Djursland Bank samt Jens Stausholm, som er stifter og ejer af medievirksomheden JS World Media og har stor erfaring inden for salg og marketing. Endelig fortsætter Peer H. Kristensen, der er direktør i VisitAarhus, i bestyrelsen.

Der ligger tre overordnede mål for den nye lufthavnsbestyrelse. Der skal i første omgang skaffes flere ruter til lufthavnen og udarbejdes en strategi for ombygning og modernisering af lufthavnen. Endelig skal bestyrelsen på længere sigt sørge for, at lufthavnen atter bliver overskudsgivende.

”Det er et stort ansvar, at borgmesteren i Aarhus har bedt mig om at designe min egen bestyrelse ud fra de kompetencer, som jeg mener, at en lufthavnsbestyrelse skal have. Det har jeg nu gjort, og det er min klare overbevisning, at det nye hold besidder så mange forskellige kompetencer, at bestyrelsen vil være i stand til at give Aarhus Lufthavn et markant løft og drive lufthavnen meget professionelt,” siger bestyrelsesformand Torben Boldsen.

De nye bestyrelse træder sammen første gang den 2. marts, hvor den forventens af godkende den nye forretningsplan, som efterfølgende skal godkendes af EU, så Aarhus Kommune kan igangsætte investeringerne i lufthavnen. Aarhus Lufthavn har Aarhus Kommune som majoritetsaktionær med over 90 procent af aktierne, mens Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune ejer den resterende del.

 

Relaterede artikler:

”Som at skifte fra FC Barcelona til Real Madrid”

Ole Wieth: Vil savne mine kolleger

Erfaren ruteudvikler til Aarhus Lufthavn

Aarhus Lufthavn vil satse på ruteudvikling

Aarhus Lufthavn skifter bestyrelsesformand

x

Læs Også

Udsigt til ny rekord i Billund og status quo i Aalborg

Billund Lufthavn ventes i år at sætte rekord med 3,4 millioner passagerer, mens der er status quo i Aalborg Lufthavn og endnu et år med tilbagegang i Aarhus Lufthavn.

Midlertidig lukning af Prag-rute fra Aarhus

Czech Airlines lukker om kort tid sin ellers populære rute mellem Aarhus og Prag i knap to måneder.

SAS-offensiv i Aarhus var ni måneder undervejs

Dialogen om det nye strategiske samarbejde mellem Aarhus Lufthavn og SAS startede ved et kaffemøde i december sidste år.

Vágar runder 300.000 passagerer

Vagar Lufthavn havde mere end 300.000 passagerer i året første 10 måneder. Det er flere end i hele 2016.

SAS-gave til Aarhus var ikke helt ny

SAS-direktør Lars Sandahl Sørensen lovede Aarhus-borgmesteren, at aarhusianerne ikke skulle betale ekstra for at rejse med SAS ud i verden. Det skulle man heller ikke i forvejen.

Jyske lufthavne holder øje med SAS

Lufthavnene i Aalborg og Billund frygter ikke det nye SAS-samarbejde med Aarhus Lufthavn, men der holdes øje med prissætningen af de nye ruter.