Beijing Capital Airlines Airbus A330-200 (Foto: YBen)

Kinesisk flyselskab klar til København

Den 27. marts 2018 vil et kinesisk flyselskab starte en rute mellem Beijing og København med tre ugentlige afgange.

I 2015 havde Københavns Lufthavn i en kort periode på et par måneder besøg af Beijing Capital Airlines, der fløj kinesiske turister fra Hangzhou og Beijing til København.

Sidenhen har CPH forsøgt at få selskabet tilbage til den danske hovedstadslufthavn, ligesom Air China også løbende er blevet bearbejdet, da det kinesiske Star Alliance-selskab noget overraskende sprang fra få måneder før en rute fra Beijing til København skulle åbne den 2. juni 2012.

Nu tyder det imidlertid på, at Beijing Capital Airlines vender tilbage i 2018. Ifølge airlineroute.net har det kinesiske flyselskab planlagt tre ugentlige flyvninger mellem Beijing og København fra den 27. marts 2018. Der flyves tirsdag, torsdag og lørdag fra Beijing kl. 02.30 med ankomst i København samme dags morgen kl. 07.35. Returflyvningen finder sted kl. 09.35 med ankomst i Beijing Capital Airport kl. 01.05 den efterfølgende dag.

Også rute til Helsinki
Beijing Capital Airlines vil benytte Airbus A330-fly på ruten, og flyet skal deles med Helsinki, der også får tre ugentlige flyvninger fra Beijing med det kinesiske flyselskab. Her flyves der i stedet på onsdage, fredage og søndage fra den 30. maj næste år.

De kinesiske flyselskaber er generelt ved at være klar til at indtage Norden. Air China har i mange år fløjet mellem Beijing og Stockholm-Arlanda, og for nylig søgte China Eastern Airlines de kinesiske myndigheder om tilladelse til at etablere en rute fra Shanghai til Stockholm næste år. Samtidig har Lucky Air bebudet flyvning fra Kunming og Chengdu til Helsinki fra den 17. januar næste år.

På de nye ruter til København og Helsinki vil Beijing Capital Airlines benytte både A330-200 indrettet med 36 sæder på Business Class og 186 sæder på Economy Class samt de større A330-300, der har plads til 18 passagerer på Business Class og 288 i Economy-kabinen.

Beijing Capital Airlines blev oprindeligt etableret som Deer Jet Airlines i 1995, og selskabet er i dag et datterselskab af Hainan Airlines, der indgår i konglomeratet HNA Group.

 

Relaterede artikler:

Kinesere åbner Helsinki-rute

SkyTeam-selskab vil flyve fra Shanghai til Skandinavien

Hainan Airlines til Stockholm

CPH ikke blandt kineseres 2017-ruter

Kinesere kommer slet ikke til CPH i år