KLM åbner og lukker interkontinentale ruter

KLM vil fra vintertrafikprogrammet lukke en rute til to afrikanske destinationer. Til gengæld genoptager det hollandske flyselskab fra næste forår flyvningerne til Colombia i Sydamerika.

En tilpasning af rutenetværket til Østafrika betyder, at KLM fra den 26. oktober vil ophøre med at betjene to afrikanske destinationer. Der er tale om Lusaka i Zambia samt Harare i Zimbabwe.

KLM etablerede ruten til Lusaka den 15. maj 2012 med tre ugentlige afgange med Airbus A330-200 fly. Senere samme år blev ruten omstruktureret, således at både Harare og Lusaka blev betjent via samme flyvning.

Lukningen af den kombinerede rute til de to afrikanske destination markerer tilsyneladende, at det østafrikanske marked ikke er så attraktivt som tidligere. Siden 2010 har Air France-KLM satset markant på det afrikanske kontinent, men nu er fokus blevet rettet mod andre områder.

Ny rute til Colombia
Et af de markeder, hvor Air France-KLM vokser voldsomt, er Sydamerika. Her har KLM indenfor det seneste år åbnet nye ruter til Rio de Janeiro og Santiago de Chile, mens Air France har påbegyndt flyvninger til Brasilia, der er hovedstaden i Brasilien.

Fra den 31. marts 2015 vil KLM også flyve til Bogota: Der etableres en rute med Boeing 777-200 fly, der vil servicere hovedstaden Bogota samt Cali, der er landets tredjestørste by.

“Sydamerika har på det senest fanget vores interesse som vækstområde. Efter at have opgraderet vores frekvenser til Ecuador og tilføjet Santiago de Chile til fartplanen, passer det fint i vores strategi at åbne op til Colombia. Bogota er ikke en ny destination for KLM, idet vi betjente Bogota fra oktober 1992 til marts 1995. Nu er Cali inkluderet, når vi genoptager betjeningen af Colombia,“ siger Pieter Elbers, der er koncernchef for Air France-KLM.

Air France-KLM flyver til 15 destinationer i i Central- og Sydamerika fra henholdsvis Amsterdam-Schiphol og Paris-Charles de Gaulle. Begge selskaber flyver til Sao Paulo, Rio de Janeiro, Panama City, Lima, Buenos Aires, Santiago de Chile og Bogota. KLM flyver alene tilQuito, Guayaquil, Paramaribo og Cali, mens Air France alene betjener Brasilia, Caracas, Cayenne og Montevideo.

x

Læs Også

Air France-KLM med bagageløse USA-priser

Air France og KLM tilbyder nu på sine nordamerikanske ruter en ny billettype, hvor indchecket bagage ikke er inkluderet i prisen.

Snestorm aflyser KLM-flyvninger til Danmark

KLM aflyser søndag 18 ud af 28 flyvninger mellem Amsterdam og tre danske lufthavne. Sneen driller også andre steder i Europa.

Tidligt strejkevarsel fra KLM-personale

Om mere end en måned planlægger KLM's stewardesser en 24-timers strejke.

Kaos i Amsterdam-Schiphol lufthavnen

Et omfattende nedbrud i systemerne hos flyvelederkontrollen har ramt Europas tredjestørste lufthavn. Indtil videre har KLM aflyst flere end 80 flyvninger.

Flying Blue-bonusprogrammet relanceres

Air France-KLM håber med en række nye tiltag at gøre sit Flying Blue-loyalitetsprogram mere personligt for den enkelte af de omkring 20 mio. medlemmer.

KLM kan blive gidsel i russisk-hollandsk strid

Den russiske regering truer med at forbyde hollandske fly overflyvning af russisk luftrum, hvilket kan få betydning for KLM´s ruter til Kina, Japan og Sydkorea.