KLM åbner og lukker USA-ruter

KLM bliver det tredje flyselskab, der kan etablere en rute direkte til Salt Lake City i mormonstaten Utah. Til gengæld lukkes en anden USA-rute.

Den nære samarbejdspartner og kollega i SkyTeam-alliancen, Delta Air Lines, flyver godt nok på ruten i sommersæsonen. Men det afholder ikke KLM fra at ville åbne en ny sommerrute mellem Amsterdam og den amerikanske storby Salt Lake City i staten Utah.

KLM vil fra 5. maj flyve to gange om ugen på torsdage og lørdage. Fra 4. juli øges til tre ugentlige returflyvninger, når mandagen også kommer med på programmet. Flyvningerne vil blive foretaget med et Airbus A330-200 fly.

Noget kunne tyde på, at Salt Lake City-rutens fødsel sker på bekostning af en anden USA-rute. KLM har nemlig besluttet ikke at genåbne sin sommerrute mellem Amsterdam og Dallas i staten Texas. Den rute skulle være startet op 2. maj med samme flytype, som nu sættes ind på Salt Lake City-ruten.

I maj i år åbnede Delta en sæsonrute mellem Amsterdam og Salt Lake City i samarbejde med netop Air France-KLM, og siden 2008 har Delta betjent ruten mellem Paris-CDG og Salt Lake City på helårsbasis. Paris-ruten er den eneste helårsrute fra Europa til Salt Lake City, der er en af Delta Air Lines’ store trafikknudepunkter. Fra Salt Lake City tilbyder Delta Air Lines flyforbindelser til flere end 50 destinationer i det vestlige USA samt til Canada.

Fra syv til ni
Dagen før åbningen af Salt Lake City-ruten skruer KLM op for betjeningen af en anden rute til det vestlige USA. Det er ruten mellem Amsterdam og San Francisco, hvor KLM går fra syv til ni ugentlige flyvninger, når der tilføjes en ekstra daglig flyvning på onsdage og søndage ved siden af den daglige flyvning alle ugens syv dage.

De to nye flyvninger betjenes af Boeing 787-9 Dreamliner, mens de øvrige syv betjenes med KLM’s ældre Boeing 747-400 jumbojet.

x

Læs Også

KLM kan blive gidsel i russisk-hollandsk strid

Den russiske regering truer med at forbyde hollandske fly overflyvning af russisk luftrum, hvilket kan få betydning for KLM´s ruter til Kina, Japan og Sydkorea.

Tredje daglige KLM-rute til New York

Fra slutningen af marts næste år bliver det muligt at flyve med KLM´s Dreamliner til New York-JFK som en tredje daglig frekvens fra Schiphol-lufthavnen.

KLM træner personale med Virtual Reality

KLM Cityhopper er i gang med at teste Virtual Reality-briller, som fremover skal indgå som en del af træningen af kabinepersonalet.

KLM får tredje brasiliansk destination

KLM tilføjer Fortaleza som trejde brasilianske destination i maj 2018 i et koordineret samarbejde med Air France-selskabet JOON.

Kabineansatte i KLM vil strejke

Kabineansatte hos KLM organiseret i fagforeningen VNC har varslet en times strejke i løbet af i fredagen i protest mod et udspil fra flyselskabet til øget produktivitet.

Lufthansa overhaler KLM i Billund

For første gang nogensinde har Lufthansa i en enkelt måned flere passagerer i Billund Lufthavn end konkurrenten KLM.