(Foto: Alitalia)

Kriseramt flyselskab verdens punktligste i januar

I januar var det kriseramte italienske flyselskab Alitalia det bedste i verden til at få passagererne frem til destinationen inden for tidtabellen.

Alitalia kan med rette bruge et slogan a la ’Fly til tiden’. I hvert fald vurderet ud fra årets første måned.

Det hårdt trængte flyselskab stryger nemlig direkte ind på førstepladsen for januar i oversigten over punktligheden for flyselskaber verden over.

Det er det amerikanske selskab Flightstats.com, der hver måned udgiver lister over de mest punktlige flyselskaber i verden. Alitalia fik i januar registreret 14.801 flyvninger, og heraf landede 91,89 procent af flyene inden for tidtabellen på destinationen.

De 8,11 procent af Alitalias flyvninger, der var forsinket mere end 15 minutter i januar, havde en gennemsnitlig forsinkelse på 32,8 minutter.

Alitalia befinder sig i øjeblikket i en kontrolleret betalingsstandsning, hvor den italienske regering løbende yder store lån, der sikrer en fortsat drift af selskabet. Der arbejdes intenst på at finde en køber, der kan drive det ellers punktlige flyselskab videre mod en lysere fremtid.

Qatar på andenpladsen
Det næstmest punktlige flyselskab i verden i januar var det mellemøstlige selskab Qatar Airways. Flyselskabet havde 14.418 flyvninger, og kun 12,12 procent af flyene nåede ikke frem til tiden. Den gennemsnitlige forsinkelse var dog lidt større – den nåede op på 51,4 minutter.

South African Airways lander på tredjepladsen. Flyselskabet havde 10.883 operationer i januar, og 12,53 procent af flyene blev forsinket med gennemsnitligt 41,8 minutter.

På 31. pladsen ligger SAS, der havde flyforsinkelser på 27,57 procent ud af i alt 21.242 afgange i januar. Også her var den gennemsnitlige forsinkelse på 41,8 minutter.

Det travleste flyselskab i januar var American Airlines. Selskabet havde hele 184.646 operationer, og heraf var der en flyforsinkelse på 18,91 procent. En gennemsnitlig forsinkelse på 62,5 minutter for det store amerikanske flyselskab. Tallene rækker til en samlet 17. plads.

 

Relaterede artikler:

Drillerier mellem Alitalia og Norwegian

’Alitalia bliver et bedre og bedre køb’

Wizz Air viser interesse i Alitalia

SAS tilbage i punktligheds-eliten

CPH i toppen af europæisk punktlighed

x

Læs Også

Qatar Airways vil åbne 10 nye ruter

Qatar har netop åbnet en rute til den australske hovedstad Canberra, og Doha-flyselskabet vil annoncere 10 nye ruter i 2018,. En nordisk lufthavn kan være iblandt.

Qatar Airways åbner direkte rute til græsk ferieø

Mellemøstlige Qatar Airways satser nu stort på feriedestinationerne i Grækenland. 30. maj åbnes en direkte sommerrute fra Doha til Mykonos.

Qatar Airways åbner rute til Penang

Det mellemøstlige flyselskab åbner sin anden direkte rute til Malaysia som led i selskabets strategi om at øge trafikken til Sydøstasien.

Drillerier mellem Alitalia og Norwegian

Alitalia og Norwegian duellerer på de sociale medier om, hvilket af selskaberne, der kan tilbyde de billigste flybilletter til USA.

South African Airways præsenterer ny A330-300

SAA, South African Airways, det nationale flyselskab i Sydafrika har præsenteret sin nye Airbus A330-300, som blandt andet skal flyve tre gange om ugen mellem Johannesburg og Washington DC.

’Alitalia bliver et bedre og bedre køb’

Kommissær Luigi Gubitosi fra den kommission, der skal sælge Alitalia, siger i et interview i avisen Messaggero, at køberen af Alitalia vil blive Europas førende flyselskab.